Основната движеща сила за изправянето ми пред подобно предизвикателство е

...
Основната движеща сила за изправянето ми пред подобно предизвикателство е
Коментари Харесай

Ултрамаратон на квадрат: Българин ще опита да направи невъзможното... от любопитство

" Основната движеща мощ за изправянето ми пред сходно предизвикателство е любознанието дали ще се оправя, примесено с малко мазохизъм и огромна доза от тръпката да се опиташ да направиш невъзможното. " С тези думи Красимир Георгиев разказва готовността си да опитва да се оправи с привидно немислимо тестване.

На 10 юли в Съединени американски щати българският ултрамаратонец ще стартира тежък пробег. Той ще се впусне в едно от най-тежките надпревари - " Бадуотър " (216 км) в Долината на гибелта.

Воден от любознанието си и от търсенето на личните си благоприятни условия, Георгиев е решил да удвои задачата си. Плановете му са да завърши ултрамаратона, след което да се върне още веднъж с тичане наопаки.

" След като завърша надпреварата, считам да впрегна количка с хранителни запаси зад себе си и от финала да се върна към старта. В количката ще нося всичко належащо за пробега - храна, вода, лекарства. Целта ми е да направя връщането безусловно самостоятелно - без каквато и да е външна поддръжка ", споделя Георгиев, който съгласно информацията е единственият българин, минал през тежката селекция за присъединяване в надпреварата.

" Пътят ми към старта ще бъде още по-тежък и тъй като ще би трябвало да се изправя пред високия 4417 метра връх Уитни в пустинята Мохаве, да го изкача и да сляза от него ", изясни той.

Според информацията сходно предизвикателство не е изпълнявано до момента в 40-годишната история на " Бадуотър ".



Тази година за конкуренцията са утвърдени 100 ултрамаратонци (69 мъже и рекордните 31 жени) от повече от 1000 кандидатствали. Освен от България участници има и от още 18 страни, като най-вече са представителите на Съединени американски щати - 62-ма. Най-младите участници са на 28 години (Марсия Джоу от Хонконг и Джеърд Фетлероф от САЩ), а най-възрастният е 61-годишна американка. Общата междинна възраст на състезателите е 47 години.

Стартовата линия на " Бадуотър " се намира в Долината на гибелта и е в най-ниската точка на Северна Америка - 85 м под морското ниво. Състезанието минава през три планински вериги и приключва край връх Уитни на 2530 м. За да завършат сполучливо състезателите, би трябвало да бягат през места с имена като Дяволското царевично поле, Дяволското голф игрище, Поток в пещта, Поток от сол, Кийлър и Самотния бор.

Самостоятелният пробег на Георгиев ще може да бъде наблюдаван онлайн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР