Основателят на частната военна компания “Вагнер обяви, че Бахмут е

...
Основателят на частната военна компания “Вагнер обяви, че Бахмут е
Коментари Харесай

Пригожин обяви пълното превземане на Бахмут

Основателят на частната военна компания “Вагнер ” разгласи, че Бахмут е напълно високомерен. 

„ Днес по обяд в 12 часа Бахмут, последният сектор от по този начин наречената „ висока сграда-самолет “, беше изцяло високомерен. Операцията по завладяването на Бахмут, “Бахмутската месомелачка ”, стартира на 8 октомври 2022 година и продължи 224 дни…. За да оставим изтощената съветска войска да се възвърне “, сподели Пригожин във видео, публикувано от неговата пресслужба.

Украинските военни обаче не удостоверяват завладяването на Бахмут от Пригожин.

" Това не е правилно. Нашите елементи не престават да се бият в Бахмут. Наши подразделения остават в западната част на града, отбраняват нашите позиции и дават на врага да ги овладее ”, сподели за “Ройтерс ” Сергей Черевати, представител на Източната група на въоръжените сили на Украйна. 

„ Има тежки борби в Бахмут. Ситуацията е сериозна, ” написа в Телеграм зам.министърът на защитата на Украйна Анна Маляр. Тя твърди, че ВСУ държат защитата в Бахмут в региона на паметника със самолета. „ Днес нашите бранители управляват избрани индустриални и инфраструктурни уреди в тази област и частния бранш “, написа Маляр.

Пригожин не за първи път показва мечтаното за реалност - неведнъж е правил изказвания за завладяването на някои украински селища от “Вагнер ”, които след това не бяха доказани.

Пригожин посвети повече от половината от настоящето си изказване на нови набези против командването на съветската войска и персонално против военния министър Сергей Шойгу и шефа на Генщаба Валери Герасимов. Той разгласи, че “Вагнер ” напуща Бахмут на 25 май и предава всички позиции на фронта на частите на съветската войска. От думите му следва, че " вагнеровци " няма да се появят на фронта повече, до момента в който " Родината още веднъж не ни призове ".

Пригожин един път към този момент заплаши да напусне Бахмут при започване на май, само че по този начин и не го направи. Тогава сподели, че Генералният щаб го е заплашил с обвиняване в „ изменничество на Родината “, в случай че напусне позицията без заповед.

Пригожин особено означи, че единствено “Вагнер ” е воювала в Бахмут, а думите на представители на Министерството на защитата, че постоянната войска е помогнала, не дават отговор на действителността.

По-рано английското Министерството на защитата заяви, че през последните няколко дни командването на съветските войски с огромна степен на възможност е трансферирало минимум няколко бойни единици в посока Бахмут. Превземането на Бахмут, явно, към момента наподобява като основна тактическа задача за съветското командване, защото това ще разреши на Москва да " заявява най-малко някакъв триумф " на фронта.

Бахмут остава най-горещият сектор на фронта в Украйна с огромен брой жертви и от двете страни. Боевете за града се водят повече от девет месеца - от август предходната година. Въпреки последователното нахлуване, съветските сили не съумяха да завладяват изцяло града през цялото това време.


Инфо: segabg.com, БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР