Специалисти от Украинския оператор на ядрените централи Енергоатом са на

...
Специалисти от Украинския оператор на ядрените централи Енергоатом са на
Коментари Харесай

НЕК: Украински специалисти са в България, за да инспектират оборудването за АЕЦ Белене

Специалисти от Украинския оператор на нуклеарните централи " Енергоатом " са на посещаване на площадката на АЕЦ " Белене ". На място те се срещат с оборудването, доставено по плана, както и с техническата документи, заяви пресцентърът на Националната електрическа компания. Това се прави в осъществяване на решение на Народното събрание от юли за осъществяване на договаряния за евентуална продажба на реакторите за плана АЕЦ " Белене ". В рамките на визитата украинците ще могат да се срещнат и с процеса по преконсервация, който специалистите от НЕК правят на доставеното съоръжение. 

В събота " Гласове " заяви, базирайки се на неофициална информация, че в понеделник у нас идват по едно и също време две делегации - от Украйна и Съединени американски щати. Целите на визитите са няколко. Според нашата информация чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати и представител на " Уестингхаус " ще огледат площадката на АЕЦ " Белене ", дружно с представители на украинската енергийна компания  " Енергоатом ". 

Нашите източници настояват, че американският държавен служител е тук, с цел да окаже напън на България да подари безплатно двата реактора и оборудването, което украинците си харесат. Именно по тази причина е и визитата на чиновниците на " Енергоатом ", които ще създадат оглед. Те са тук по покана на държавното управление на Николай Денков. Представителят на " Уестингхаус " пък щял да преценя дали построената инфраструктура е подобаваща за американските ползи в енергетиката тук. 

В събота кметът на Белене не знаеше нищо за визитата на украинските експерти, което бе публично оповестено през днешния ден. За американското посещаване към момента нищо не се е оповестило публично.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР