Основана през 1872 г., Pirelli е компания с дълбоки италиански

...
Основана през 1872 г., Pirelli е компания с дълбоки италиански
Коментари Харесай

Пирели във Формула 1 и Маями този уикенд

Основана през 1872 година, Pirelli е компания с дълбоки италиански корени. Моторният спорт постоянно е играл значима роля в тактиката на компанията и следва философията " Race to Road ". Този уикенд Формула 1 в Маями е хазаин на първото от трите надпревари в Съединените щати, планувани за тази година. Другите две са станалото към този момент обичайно съревнование в Остин и чаканото с неспокойствие съревнование в Лас Вегас.

В Маями Pirelli ще употребява следните смеси на гуми: C2 за P Zero White (твърда), C3 за P Zero Yellow (средна) и C4 за P Zero Red (мека). Пистата със своите 19 най-вече мудни завоя и три прави е единствено умерено взискателна за гумите. Изборът на три смеси от междинния диапазон, а не от по-мекия диапазон, се дължи основно на нормално високите температури на пистата, които доближиха 59 градуса по Целзий предходната година.

Организаторите на Гран при предложиха 5,41-километровото трасе да бъде възобновено за 2023 година Предишната повърхнина от варовик и гранит е обработена с мощни водни струи. Новата настилка е незнаен фактор и бе оценена от техниците на Pirelli при ревизия на пистата в сряда.

Гран При на Азербайджан и Маями са първите следващи спортни уикенди в тазгодишния календар на Формула 1. Отиването до Щатите е изключително предизвикателно заради осемчасовата часова разлика сред Баку и атлантическото крайбрежие на Съединените щати.

Докато тимовете в Баку имаха доста малко време за тренировки, с цел да тестват актуализации на колите си заради въвеждането на новия формат на спринта, в Маями те се връщат към обичайния график от три тренировки преди квалификациите и надпреварата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР