Още през месец ноември някои аналитици бяха на мнение, че

...
Още през месец ноември някои аналитици бяха на мнение, че
Коментари Харесай

Акциите на Apple рязко поевтиняха след информацията за двойното намаляване производството на iPhone X

Още през месец ноември някои аналитици бяха на мнение, че през идващите три месеца пазарната капитализация на Apple ще доближи $1 трилион, основно с помощта на iPhone X.
Сега стана ясно, че тази прогноза е неправилна. Според докладите за продажбите на iPhone X с цена $999, търсенето на този смарт телефон понижава не с дни, а с часове.

Nikkei заяви, че през това тримесечие Apple е поръчала производството на единствено 20 милиона смарт телефона iPhone X, което е двойно по-малко от плануваното. След публикуването на тази информация, акциите на Apple, след затварянето на NASDAQ на 29 януари, поевтиняха с 2% и стигнаха до минимума за тази година. В резултат от това, пазарната капитализация на софтуерния колос понижа с $14 милиарда. Към сегашен ден капитализацията на Apple се прави оценка на $862,4 милиарда.

Всички аналитици, които предвидиха рекордни продажби на iPhone X, в този момент значително коригираха прогнозите си. Старшият аналитик на Sanford C. Bernstein Тони Саконаги понижи първичната си прогноза за продажбите на Sanford C. Bernstein с 20% – от 66 милиона смарт телефона на 53 милиона бройки. На годишна база аналитикът смята, че продажбите на iPhone X ще намалеят с 11%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР