Още по темата Земеделските субсидии - сега или никога Дискусията

...
Още по темата Земеделските субсидии - сега или никога Дискусията
Коментари Харесай

John Deere очаква скок на търсенето на земеделска техника в Африка заради "зелена революция"

Още по тематиката
Земеделските дотации - в този момент или в никакъв случай

Дискусията за Европейски Съюз
4 окт 2018
Икономическата страна на мира сред Етиопия и Еритрея

Двете страни подписаха съглашение за привършване на 20-годишна война, отваряйки порти за стопанско развиване на района
19 авг 2018
Нобеловите лауреати в отбрана на ГМО храните

Над 100 носители на оценката приканиха " Грийнпийс " да спре акцията си против " усъвършенстваните посредством биотехнологии култури "
4 юли 2016 Един от международните водачи в производството на селскостопанска техника - американската John Deere & Co., чака търсенето на продукцията й в Африка да нараства с 8-10% годишно до 2025 година Компанията планува изключително огромен растеж в продажбите в страни като Етиопия и Замбия. Това се дължи на смяната в международната политика за разпределяне на помощи за храни, като задачата в този момент е да се предизвиква локалното произвеждане, написа Reuters.

Много нови работни места

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Според данни на Световната банка 60% от работните места в Африка сега са в селското стопанство. В страни като Етиопия, Мозамбик, Танзания, Юганда и Замбия производството на храна ще сътвори повече работни места от всички други браншове на стопанската система до 2025 година в това число.

Това се дължи на световната смяна на политиките за помощи за храни. Предвижда се изключително от началото на идното десетилетие да се предизвиква локалното произвеждане на храна, а не масираните доставки на помощи от чужбина. Поради това африканските селскостопански пазари ще бъдат изключително обещаващи, което включва и продажбите на земеделска техника.

John Deere&Co е един от най-големите и известни марки трактори, като имат наличие и на българския пазар. Компанията е най-развита в Съединени американски щати и Канада, откъдето идват и 61% от приходите на компанията, само че от Deere целят скоростно развиване в Африка в удобните условия, които се основават. Според ръководещия шеф на субсахарския клон на Deere Жак Тейлър компанията вижда ниша за спомагателни средства за земеделието, които на собствен ред уголемяват евентуалния пазар още повече.

Пазар с благоприятни условия

Осемдесет % от приходите на John Deere от Африка идват от единствено 10 страни, измежду които Южна Африка, Нигерия, Замбия, Етиопия и Зимбабве. Средно сред основните си пазари в Африка Deere планува резистентен годишен растеж в продажбите сред 8 и 10% чак до 2025 година Въпреки повишаващото се търсене налични са и политически безредици, които основават неустановеност в района. Свалянето на Мугабе в Зимбабве да вземем за пример основава очаквания за бързо уголемение за Deere заради анулацията на пагубните аграрни закони до този миг.

От друга страна, най-големият пазар – Южна Африка, основава известни главоболия на вложителите. Президентът Сирил Рамафоса организира солидна акция за ново систематизиране на земята по " обективен " метод, което до момента е довело и до насилственото изселване на някои фермери. Според Жак Тейлър на този тип политика се гледа с неприятно око от вложителите, само че може да сътвори доста нови клиенти, като хора без фермерски опит внезапно получат огромни количества обработваема земя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР