Още по темата: Експерти: Без Бетонния мост - тотален хаос

...
Още по темата: Експерти: Без Бетонния мост - тотален хаос
Коментари Харесай

Инвестират 202 млн. лева в жп възел Пловдив

Още по тематиката: Експерти: Без Бетонния мост - цялостен безпорядък в трафика Околовръстното като автомагистрала с кръстовища на две равнища Повдигат платформата на гарата с 50 см Арх. Тодор Абаджиев: Да извадят новия Общ устройствен план на ярко Шефът на НКЖИ: Защо Общината не приключва „ Модър - Царевец “

Пробивът под Централна гара е заложен в три от генералните проекти на Пловдив. Първият от тях е признат през 1968 година и от този момент е известно за проблемите, които ще сътвори строителството на трасето.

Транспортният подлез сред бул. " Васил Априлов " и " Македония " ще се построява от НКЖИ като част от плана " Развитие на жп възел Пловдив ”. Финансирането е обезпечено с европейски средства от Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

Проектът се споделя „ Развитие на железопътен възел Пловдив “ и е на обща стойност 103 477 234 евро. От тази инвестиция 87 955 649 евро са европейска безплатна помощ, а 15 521 585 евро са обезпечени от републиканския бюджет. Това са 202 млн. лв., сподели генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски. Проектът включва мoдepнизaция нa жeлeзния път, който не дава отговор на стандартите за прекосяване на влаковете със 160 км в час, на кoнтaктнaта мpeжa и cиcтeмите зa cигнaлизaция и тeлeкoмyникaции в жeлeзoпътни yчacтъци Πлoвдив-Kpyмoвo и Πлoвдив-Cкyтape, включитeлнo в гapитe Πлoвдив paзпpeдeлитeлнa, Kpyмoвo, Cкyтape и paздeлeн пocт „ Tpaкия ”.

Предвидено е създаване на шумозаглушителни стени по край жп линията в Пловдив, преградни огради по направление за Скутаре, нови уреди, надлези и отводняване. Изпълнението на плана ще се прави на два стадия - построяването на пробива под Централна гара и реконструкцията на жп възел.

" Процесът е тежък, в града ще влиза строителна машинизация, ще се наложат промени на транспортната скица. Това са много главоболия, само че всяка наша стъпка детайлно ще бъде коментирана с локална власт ", увери шефът на НКЖИ.

Тепърва следва да се изготвят работни планове.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР