Още от детските ни години сме се научили да измиваме

...
Още от детските ни години сме се научили да измиваме
Коментари Харесай

Не мийте тези 5 храни преди готвене, ОПАСНО Е

Още от детските ни години сме се научили да измиваме всичко, което ще ядем. Много малко хора обаче знаят, че от време на време този табиет предизвиква повече щета, в сравнение с изгода. Измиването на някои храни води до разпространението на бактерии и доста други отрицателни последствия.
1. Яйца
Често се поставя специфична субстанция върху яйцата, с цел да се предпазят от замърсяване с бактерии. Водата унищожава тази отбрана, по тази причина недейте да измивате яйца.
2. Пилешко
Бактериите по суровото пилешко месо са доста рискови за здравето ни. Салмонелата е най-добре познатата. Много хора считат, че измиването на пилето преди готвене оказва помощ за решаването на казуса с бактериите, само че това не е правилно. Водата, която употребявате при миенето на месото, спомага за разпространяването на бактериите по ръцете и мивката ви.
Ако започнете да го готвите незабавно, всички бактериите ще умрат. Според най-хубавите готвачи, по-добре е да варите пилешкото месо по два пъти: откакто водата заври за първи път, би трябвало да промените водата и да продължите да варите.
3. Месо
Точно както пилешкото, не би трябвало да миете сурово месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко), тъй като по този начин се популяризират бактерии в кухненската ви мивка и ръцете ви. Можете да унищожите бактериите с високи температури.
Съвет: Преди готвене използвайте салфетки, с цел да избършете сока от повърхността на месото. След това използвайте сапун и топла вода, с цел да измиете хубаво ръцете си.
4. Паста
Трудно е да се каже кой е споделил, че е добра концепция да се мие пастата. Готвачите считат, че измиването на тестените произведения би трябвало да е нелегално, тъй като отстранява нишестето, което спомага за по-ефективното попиване на соса.
5. Гъби
Не можете да държите гъбите дълго време под вода или да ги киснете – те попиват доста бързо. По-добре е да ги изплакнете небрежно и да ги изсушите с хартиена забрадка. Правете това единствено преди готвене. В противоположен случай те ще изгубят еластичността си и ще се скапват.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР