Още от дълбока древност краставиците са признати в Индия не

...
Още от дълбока древност краставиците са признати в Индия не
Коментари Харесай

15 неща, които ще се случат с тялото ви, ако хапвате краставица всеки ден

Още от дълбока античност краставиците са приети в Индия освен като зеленчуци, вкусни за консумация, само че и като лекарство. Това е по този начин, тъй като в доста топли страни като Индия спомага за жизненоважното хидратиране и на организма и поддържане на телесната температура. Има и доста други изгоди – неслучайно краставиците се подреждат на 4-то място измежду най-отглежданите зеленчуци по света и са известни като един от най-хубавите хранителни артикули за поддържане на общото здравословно положение. Ако хапвате по една краставица на ден, ето какво ще се случи с организма ви:

1. Ще сте по-слабо предразположени към неврологични болести.

Съдържащият се в краставиците флаванол, наименуван физетин , има противовъзпалителни свойства, които играят значима роля за положителното действие на мозъка, като се грижат за положителната памет и пазят клетките от резултатите на стареенето.

2. Ще свалите непотребните килограми.

Високото наличие на вода в краставицата води по-бързо до възприятие на насищане и предотвратява преяждането. Освен това краставиците не съдържат мазнини и са нискокалорични.

3. Намалява се рискът от рак.

Краставиците съдържат лигнани, които укрепват имунната система и имат характерни антибактериални, антиканцерогенни, антигъбични и антивирусни свойства. Смята се, че високите равнища на лингани в организма могат да понижат заплахата от някои типове рак - на дебелото черво, гърдите, яйчниците и простата.

4. Подобрява се храносмилането.

Краставиците съдържат диетични фибри и огромно количество вода, които усъвършенстват храносмилането. Високото наличие на витамини (В1, В6, С, K и фолат) спомага за укрепване на имунната система и обезпечаване сила на тялото, също по този начин усъвършенства действието на отделителната система.

5. Хидратират организма.

Близо 95% от наличието на краставицата е вода, тъй че потреблението по една краставица дневно усъвършенства цялостния развой на хидратиране на организма, което в последна сметка усъвършенства общото ви здравословно положение.

6. Ще създадат кожата по-мека и блестяща.

Краставицата има pH сходно на това на кожата и в следствие я възвръща и стяга; оказва също и хидратиращи изгоди за кожата, като я прави мека и блестяща. Отново поради високото наличие на вода може сполучливо да замести всеки крем за лице. Съдържанието на витамин B, витамин C и цинк (който е минерал) са ключът към блестяща и еластична кожа. Съдържанието кафеена киселина предотвратява задържането на вода. Тя оказва помощ за свиването на разширените кръвоносни съдове, което прави краставицата ефикасна в битката с подпухналите очи.

7. Ще заздравят косата ви и ще понижи косопада.

Количеството на витамин B в краставицата е извънредно удобно за скалпа и здравето на косата. Биотинът, рибофлавинът, ниацинът, както и витамините B5, B6 и C имат основна роля за растежа на косъма и също така понижават косопада и заздравяват косата.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Следва продължение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР