Още над 11 000 деца в предучилищна възраст ще имат

...
Още над 11 000 деца в предучилищна възраст ще имат
Коментари Харесай

Още над 11 000 малки деца ще получат допълнителни обучения по български език

Още над 11 000 деца в предучилищна възраст ще имат опция да получат спомагателни образования по български език , оповестиха от Министерството на образованието и науката. Това ще стане по план „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “ по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “.

Дейности в детските градини и групите за наложително предучилищно обучение в учебните заведения започват от на следващия ден. Досега в границите на плана в допълнение образование по български език получиха 47 440 деца в 1226 детски градини

Предвижда се наетите 220 педагогичен и 589 непедагогически експерти да продължат своята работа за обезпечаване на поддръжка на децата и фамилиите. Психолози, логопеди и ресурсни учители ще продължат да поддържат децата със специфични просветителни потребности и тези с компликации в езиковото развиване .

Взаимодействието със фамилиите ще се обезпечава от помощник-възпитатели, помощници на учителя, просветителни посредници и обществени служащи.

Ключова нова активност е ориентирана към интензивно взаимоотношение с родители с фокус върху децата, които следва да постъпят в първи клас, само че и върху всички останали деца, за които има риск от неглижиране на образованието . Интензивна работа с родители ще бъде реализирана поредно в границите на два месеца, което ще даде опция за методичност и надграждане на връзките сред просветителните институции и фамилията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР