Още май месец Васил Божков заяви, че има намерение да

...
Още май месец Васил Божков заяви, че има намерение да
Коментари Харесай

Адвокат за връщането на Божков: Чакаше смяната на Иван Гешев

" Още май месец Васил Божков съобщи, че има желание да се прибере в България, с цел да свидетелства против хора, които съгласно него имат присъединяване във въпросната незаконна скица за разпределяне на пари за услуги в Народното събрание и държавното управление. Тези услуги, Божков призна, че е направил. Тоест той се самоуличи в осъществяване на закононарушение ". Това съобщи юристът Велислав Величков от " Правосъдие за всеки ", в ефира на NOVA NEWS.

" Вероятно чакаше промяната на Иван Гешев като основен прокурор. Според мен тъкмо в този момент се връща, тъй като сега стоят на дневен ред следствията за хора доближени до някогашната власт, до някогашния министър председател Бойко Борисов. Очевидно Божков не желае да бъде подложен в ролята на единствена жертва, а да разкрие една проведена незаконна скица, за която той може да даде доста показания ", добави юристът.

Относно прекратеното дело за фотосите от спалнята на Борисов – вест от четвъртък и днешното събитие – завръщането на Божков, Величков разяснява, че намира връзка сред доста събития. Включително възобновяването на следствието по делото " Осемте джуджета "  и привличането на обвинен на прокурор от профилираната прокуратура.

" Интересно е по какъв начин единственото, до което са стигнали проверяващите за този интервал от време е че записа е юридически с iphone, само че не могат да открият кой е притежателя или ползвателя на това устройство ", уточни Велислав Величков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР