Председателят на Гръцко решение Кириакос Велопулос скъса Споразумението от Преспа,

...
Председателят на Гръцко решение Кириакос Велопулос скъса Споразумението от Преспа,
Коментари Харесай

Председателят на Гръцко решение скъса Преспанското споразумение от трибуната на парламента

Председателят на " Гръцко решение " Кириакос Велопулос скъса Споразумението от Преспа, до момента в който приказва от трибуната на гръцкия парламент, съобщи Inkefalonia.gr.

По време на речта си в Народното събрание той разгласи, че това е " единственото почтено и патриотично деяние ".

" Вие ни казвате да се разбираме със прилежащите нации. А ние питаме: кой избра Ердоган, който претендира за нашите територии? Турският народ. Кой избра Рама, който претендира за нашите територии? Албанският народ. Кой избра Вътрешна македонска революционна организация в Скопие? Народът на Скопие. Нашият проблем не е в хората от Скопие. Проблемът е Вътрешна македонска революционна организация, която е известна със своите цели. Тя е нацистка, фашистка партия и точно нея са избрали жителите на Скопие ", съобщи ръководителят на " Гръцко решение ".

" Всички тук ни го споделяха: " всяка стъпка на Скопие към Европа зависи от откровеното съблюдаване на контрактуваното ". И по този начин, Скопие получи участие в НАТО, получи " македонска " народност и език, получи " Македония ", чисто и просто, а в този момент идваме ние и сякаш ги заплашваме, че няма да им позволим да се причислят към Европейски Съюз. Престанахте да наричате страната Скопие и я наричате Северна Македония. Те в никакъв случай не са спирали да назовават страната си Македония. Така че не падате от небето. Ние в " Гръцко решение " ще уважим сълзата на Караманлис за Македония. Решението за Скопие е едно: в случай че " Гръцко решение " ръководи, ние ще скъсаме Преспанското съглашение! Това е, което ще създадем! "  

Новоизбраният президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова, по време на клетвата си за встъпване в служба, назова страната " Македония ", а не " Северна Македония ", както е контрактувано в Преспанското съглашение.

Припомняме, че Европейската Комисия изрази упованието, че " Северна Македония ще съблюдава всички двустранни съглашения, в това число Споразумението от Преспа ", което изисква да се употребява конституционното име на страната- " Северна Македония ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР