Още има опасност заради доста големи групировки от беларуската армия

...
Още има опасност заради доста големи групировки от беларуската армия
Коментари Харесай

Анализатори: Русия е решена да върви докрай, но победа в тази война не може да има


„ Още има заплаха поради много огромни групировки от беларуската войска покрай границата с Киевска област. Руснаците много мощно обстрелват в този момент Харков и Николаев. Тук в Западна Украйна обстрелите са единични, един-два пъти през месеца. Обстрелва се критическата инфраструктура, жп линии, танкери с нефт и дизел. Обстрелва се инфраструктурата, която считат, че е военна ”. Това описа в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS жителят на Лвовска област Даниел Бенатов.

По думите му в  Киев почти е умерено. „ За благополучие хората бързо се успокояват и множеството в Киев и е Лвов не съблюдават алармите за заплаха от ракетни офанзиви. И това  е зле. Иначе хората живеят почти естествен живот. В Западна Украйна няма проблем с горивото. В Киевски район и столицата има опашки. Няма проблем с храната и медикаментите ”.

Анализаторът Любомир Кючуков разяснява разказа от мястото на събитията с думите: „ Войната от ден на ден се трансформира в всекидневие, в рутина, ние започваме да привикваме с нея. Което е най-страшното в тази война. Иначе във боен проект е явно, че Русия постепенно и методично слага под надзор нови области ”.

Според него огромният въпрос е дали военните дейности ще продължат още на югозапад, към Одеса.

За журналиста Валерий Тодоров Русия е решена да върви до дъно. „ Това е най- неприятното, тъй като явно и двете страни са настроени за победа. А победа в тази война не може да има ”. Той уточни, че се вижда раздвояване на Запад дали би трябвало да се предизвиква продължаването на тази война или да се търсят договаряния.

 

По негово наблюдаване се върви към изостряне на вероятността за Украйна с вероятността нейната териториална целокупност да бъде мъчно предпазена. „ Едва ли ще може да бъде отвоювана ”, уточни Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР