Още има хора в неизвестност, за момента няма официален брой

...
Още има хора в неизвестност, за момента няма официален брой
Коментари Харесай

УЖАСЯВАЩИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ОГНЕНИЯ АД В ГЪРЦИЯ! Говорителят на гръцкото посолство у нас разкри, че....

Още има хора в неопределеност, за момента няма формален брой на изчезналите след пожарите в Гърция. Това сподели представителят на посолството на Гърция в България Мария Тирополи пред Българска национална телевизия.

Тя означи, че избавителните интервенции напредват постепенно, тъй като има доста изгорели или горящи къщи, гръцките служби вършат претършуване една по една.

„ Към момента няма публични данни за тенденциозен палеж, би трябвало да се направи следствие, можем да кажем, че в понеделник доста от огнищата на пожарите започнаха по едно и също време “, открои Тирополи.

„ Унищожени са над 2000 къщи, министерствата дружно с органите на локалното самоуправление и доброволчески отряди си сътрудничат, с цел да предложат на потърпевшите заслон, храна и вода. Освен това гръцкото държавно управление утвърди изключителна помощ от 20 милиона евро и данъчни облекчения за потърпевшите, всички обществени служби събират дарения и артикули от първа нужда. Това, което ни вълнува, че хората неотложно се отзоваха кой с каквото може. Веднага бяха изразени състрадание и поддръжка от европейските страни, Италия предложи два профилирани самолета, Испания и Румъния също са в подготвеност. Кипър също изпрати огнеборци и техника в западната част на Атика. Съседните страни също показаха подготвеност – Турция, Израел и Македония, разяснява представителят на посолството на Гърция в България “, сподели Тирополи.

Тя изрази огромна признателност и на България за оказаната незабавна помощ. Тирополи открои, че в засегнатия от пожарите регион летуват най-вече гърци, няма доста задгранични туристи. В момента в този регион е ненаселен, във всички останали региони инфраструктурата и всички услуги работят.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР