Още една от най-добрите български волейболистки ще продължи кариерата си

...
Още една от най-добрите български волейболистки ще продължи кариерата си
Коментари Харесай

Христина Вучкова ще играе в САЩ

Още една от най-хубавите български волейболистки ще продължи кариерата си в Съединени американски щати. След Емилия Димитрова, това ще направи и Христина Вучкова, която подписа контракт за новия сезон с тима на Омаха (Небраска) от новосформираната американска Професионална лига. Новината оповестиха през днешния ден от клуба в обществените мрежи. 

През миналия сезон Христина Вучкова стартира в китайския Пекин, само че по-късно мина в гранда Фенербахче Опет (Истанбул), с който стана шампионка на Турция и доближи до полуфиналите на Шампионската лига.

" Играла съм професионален волейбол в продължение на доста години в доста страни и една от моите фантазии беше да имам късмет някой ден да играя в Америка. Така че, тази опция е доста вълнуваща за мен и фамилията ми. Очакваме с неспокойствие да дойдем в Омаха и нямам самообладание да оказа помощ на тима да завоюва шампионата през първата ни година дружно ", показа Вучкова пред клубния уебсайт, представена от Спортал.

" Страхотно е за нашия тим, че успяхме да притеглим централен блокировач от такова равнище и с толкоз доста опит. Гледал съм доста часове видеа по какъв начин тя играе на най-високо равнище шампионати и тя е в действителност забележителна със своите инстинкти и дарба да блокира и да нападна. Тя ще бъде необикновено допълнение към нашия състав със своите умения и опит ", разяснява пък треньорът на отбора Шелтън Колиър.

От Омаха оповестиха и прехвърлянето на доминиканската звезда Бетания Де Ла Крус, някогашната американска националка ТеТори Диксън и младата французойка Йосиана Пресли.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР