Готовност за нова вълна на протести срещу войната на пътя.

...
Готовност за нова вълна на протести срещу войната на пътя.
Коментари Харесай

Административни пречки спъват слагането на камера на бул. „Сливница“

Готовност за нова вълна на митинги против войната на пътя. Институциите си трансферират отговорността за това, за какво не е сложена обещаната камера на съдбовния сектор на столичния бул. „ Сливница “, където предишния май млад водач прегази годениците Ани и Явор.

Инцидентът отключи демонстрации в продължение на съвсем два месеца, а шофирането с превишена скорост по булеварда продължава.

На мястото бяха сложени острови, сигнална маркировка. Пешеходната пътека беше осветена, а платната бяха разграничени.

 Верижна злополука в тунел „ Люлин “ в София (ВИДЕО) България 2 мин. Верижна злополука в тунел „ Люлин “ в София (ВИДЕО)  „ Болката ни я има и постоянно ще я има “: Една година от злополуката с Ани и Явор Светът 3 мин. „ Болката ни я има и постоянно ще я има “: Една година от злополуката с Ани и Явор  Година след гибелта на Ани и Явор: На съдбовната права към момента няма камера Тази сутрин 3 мин. Година след гибелта на Ани и Явор: На съдбовната права към момента няма камера  Верижна злополука в тунел „ Люлин “ в София (ВИДЕО) България 2 мин. Верижна злополука в тунел „ Люлин “ в София (ВИДЕО)  „ Болката ни я има и постоянно ще я има “: Една година от злополуката с Ани и Явор Светът 3 мин. „ Болката ни я има и постоянно ще я има “: Една година от злополуката с Ани и Явор  Година след гибелта на Ани и Явор: На съдбовната права към момента няма камера Тази сутрин 3 мин. Година след гибелта на Ани и Явор: На съдбовната права към момента няма камера

Последва и заричане за слагане на стационарна камера, която обаче и до през днешния ден липсва.  

По данни на „ Пътна полиция “ единствено от началото на готината хванатите с превишена скорост на булеварда са над 4200.

Според Столична дирекция на вътрешните работи Столичната община не е издал нужните строителни бумаги с цел да може да бъде построена камерата.

„ Това, което аз заварих, са в действителност едни забавени планове за такива статични камери. Наистина доста разочароващо, че не е имало кой да бута този развой, с цел да стане по-бързо. Проектирането е с много съгласувателни процедури. Аз персонално поемам ангажимент това да стане оптимално бързо “, акцентира Илиян Павлов, зам.-кмет по превоза на София.

Общината е купила пет камери, само че не стационарни, а мобилни. От „ Пътна “ полиция, споделиха за bTV, че разполагат с желаната камера, само че за нея липсва документ. Оттам увериха, че тринога камера управлява няколко дни в седмицата.

В София ще бъдат инсталирани четири стационарни камери, само че бул. „ Сливница “ не е измежду локациите.

Снимка: bTV

В същото време елементи от положената преди 8 месеца грапава алена настилка, увеличаваща сцеплението преди пешеходните пътеки в сектора, към този момент липсват.

Зам.-кметът Илиян Павлов сподели, че ще бъде осъществена инспекция дали настилката е в гаранция, с цел да бъде възобновена.

„ Ние сме подготвени още веднъж да излезем на булеварда, тъй като считаме, че бездействието на институциите е насмешка с жителите и тяхната сигурност “, уточни Пламен Манчоров от инициативния комитет „ Заедно против безумията по пътищата “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР