Още една китайска компания, този път за чипове, може да

...
Още една китайска компания, този път за чипове, може да
Коментари Харесай

Американски санкции надвисват над китайски чипмейкър


Още една китайска компания, този път за чипове, може да понесе тежък удар от Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Когато американските управляващи постановиха наказания на Huawei Technologies, чието поделение HiSilicon е клиент на китайския чипмейкър SMIC, последният изрази подготвеност да се съобрази с условията на законодателството на Съединени американски щати . И няма различен избор.
още по тематиката
Китайският производител на чипове по контракт е софтуерно подвластен от американско съоръжение, технологии и програмен продукт, тъй че не е в обстановка да се съпротивлява на натиска на Съединени американски щати.

Ройтерс към този момент заяви, че представители на американското военно ведомство оферират на управляващите да наложат наказания на SMIC, защото я подозират в съдействие с китайския боен бранш. Представители на SMIC отхвърлят ​​подобни обвинявания.

Въпросът за налагането на наказания против SMIC от страна на Съединени американски щати към момента не е решен дефинитивно, само че представителите на китайската компания са обезпокоени от сходни вести. Загубата на Huawei като клиент е едно, до момента в който отнемането на опцията за достъп до импортни технологии е напълно друго предизвикателство.

Тази година SMIC интензивно набира капитал за разширение на производството и асимилиране на нови литографски технологии. Компанията е подкрепена с пари и от китайските управляващи, които се заинтересувани от развиването на локалната полупроводникова промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР