Още един информатор, който проговори за нарушения при производството на

...
Още един информатор, който проговори за нарушения при производството на
Коментари Харесай

Мистериозно почина втори информатор за дефекти на Boeing

Още един осведомител, който проговори за нарушавания при производството на самолети Boeing, ненадейно умря в Съединени американски щати.

Покойният 45-годишен Джошуа Дийн е работил като инспектор по качеството за доставчика на Boeing Spirit AeroSystems, пише Seattle Time. Той беше един от първите, които оповестиха, че компанията подценява индустриалните недостатъци по време на стартирането на модела 737 Max.

Джошуа беше в сериозно положение през последните две седмици от живота си. Миналия април той беше приет в болница с бактериална зараза.

Официалната причина за гибелта му е органна непълнота.

Припомняме, преди този момент авиоинженерът на Boeing Сам Салехпур съобщи на чувания в Конгреса на Съединени американски щати за нарушение на качеството на сглобяване на самолетите на концерна, което може да докара до гибелта на стотици хора при самолетни произшествия.

В публикацията на Guardian се посочваше, че Салехпур е работил за концерна повече от 10 години. Докато инспектира процеса на сглобяване, той разпознава проблеми с пропуски в основни елементи на обшивката на самолета Boeing 787 Dreamliner.

По този метод казусът визира повече от хиляда самолета Boeing, които също се употребяват от разнообразни самолетни компании по света. Всъщност заради открития проблем самолетите могат безусловно да се разпаднат по време на полет, акцентира специалистът. 

Освен това той акцентира, че в никакъв случай не би избрал аероплан вид Боинг, с цел да лети със фамилията си.

В резултат на това Салехпур беше изправен пред смъртни закани.

Припомняме, че в последно време изключителни обстановки със самолети Боинг започнаха да се появяват много постоянно. И въздушните превозвачи в действителност имаха въпроси по отношение на качеството на направата на самолета.

Преди това - през март, стана известно, че изобличител на Boeing е открит мъртъв в Съединените щати след предоставяне на показания. 

Бившият инженер по надзор на качеството на Boeing Джон Барнет, който заяви за проблеми по време на сглобяването на кораба, беше открит мъртъв в колата си.

Както отбеляза британският таблоид The ​​Daily Mail, гибелта е настъпила, откакто специалистът е свидетелствал в съда против Boeing.

Изданието напомня, че Барнет е работил за компанията, против която е свидетелствал в границите на процеса, в продължение на 32 години. Инженерът се пенсионира през 2017 година

Тялото на 62-годишния Барнет беше намерено от полицията пред хотел в Южна Каролина. Органите на реда оповестиха, че мъжът е открит в колата си и се счита, че повода за гибелта е самонараняване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР