Още днес групата на Има такъв народ ще внесе в

...
Още днес групата на Има такъв народ ще внесе в
Коментари Харесай

Има такъв народ внася искане за субсидия от 1 лев, но за мажоритарен вот няма мнозинство

Още през днешния ден групата на " ИТН " ще внесе в Народното събрание промени в Изборния кодекс и такива в Закона за политическите партии, с които дотацията за партиите да стане 1 лев на глас, съобщи депутатът Тошко Йорданов от името на парламентарната група на " ИТН " в 45-ото Народно събранията.

Той се обърна освен към сътрудниците си и присъстващите в пленарната зала, само че и към жителите, които са отвън нея.



Имаме парламент, който е друг от всички предходни - той закъсня с 6 месеца, тъй като предходните ръководещи се бяха вкопчили във властта и отхвърлиха да изпълнят една от главните процедури в демокрацията - предварителни избори. Различен е, тъй като в него има представители на хората, които стачкуваха цяла година година. Има депутати в дясната част на залата, и в лявата, които бяха на жълтите павета да стачкуват, и които ядоха пердах от полицията, сподели Йорданов.

Няма потребност да се лъжем, че този парламент надали ще изкара цялостния си 4-годишен мандат. Не е ясно какъв брой ще изкара. Ще работи толкоз, колкото би трябвало и това ще стане ясно напълно скоро, сподели още Йорданов. Но главната задача пред Народното събрание била наложителната смяна в Избирателния кодекс.

Той изброи предлаганите от " ИТН " промени, които се желаят и от хората - да се махне ограничаването за брой на секциите в чужбина, избор по пощата за българите в чужбина, видеонаблюдение по време на вота, 100% машинен избор, да се избере нова Централна изборна комисия.

От ГЕРБ го репликираха с крясъци: И мажоритарни избори. На тях Йорданов отговори: " Трябва да има мажоритарни избори, само че гледайки тази зала... Партията, която ги предлага, няма болшинство. Освен това този парламент би трябвало да одобри първите и най-важни неща. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР