Осем приоритета са заложени в Националната стратегия за борба с

...
Осем приоритета са заложени в Националната стратегия за борба с
Коментари Харесай

С информация, семинари и чиновници кабинетът ще бори прането на пари

Осем целта са заложени в Националната тактика за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Въпросната тактика е била показана на съвещанието на Съвета за съгласуваност и съдействие за реализиране на Националния механизъм за установяване на политиките и за съгласуваност в областта на ограниченията за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма през днешния ден. Предстои планът да бъде импортиран за гласоподаване в Министерския съвет.

Сред ограниченията се показват като акцент - повишението на осведомеността на частния и обществения бранш и по-ефективно взаимоотношение посред им посредством осведомителни акции и семинари , както и увеличение на броя и възстановяване на квалификацията на администрацията . Предвижда се и усилване на контрола върху преноса на парични средства през границата.
 Министерският съвет: Държавата погва прането на пари
Министерският съвет: Държавата погва прането на пари

Предстои да бъде призната Национална тактика против изпирането на пари и финансирането на тероризъм

Националната тактика е условие, залегнало в утвърждения от кабинета през декември 2022 година проект за осъществяване на рекомендациите на Комитета на специалистите за оценката на ограниченията против изпирането на пари към Съвета на Европа (Комитета MONEYVAL) от май м. година Тя стъпва на проучения интернационален опит и методическите управления за създаване на стратегически документи в България.

В рамките на съвещанието на Съвета за съгласуваност и съдействие бе признат и проект с съответни дейности, периоди и виновни институции за осъществяване на част от дейностите, предложени от Комитета MONEYVAL в частта за оценка на успеваемостта . Сред тях са приемането на националната тактика и използването на целенасочени финансови наказания, свързани с финансирането на тероризма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР