За пореден път се случва властите да хванат кандидати за

...
За пореден път се случва властите да хванат кандидати за
Коментари Харесай

ЦИК излови кандидат-депутати в нарушение

За следващ път се случва управляващите да заловен претенденти за депутати, които са се кандидатирали в три изборни региона. Централната изборна комисия (ЦИК) анулира регистрации на двама кандидати за Народното събрание поради такова нарушаване. Въпреки това, те ще вземат участие на изборите на 9 юни.

Изборният кодекс разрешава на претендентите да се състезават в най-много до две листи. Това предписание обаче най-редовно се нарушава, както се вижда от инспекциите, които прави преди всеки избор държавното сдружение " Информационно обслужване ". Дали повода е предумисъл или непросветеност, в никакъв случай не излиза наяве. Единствената мярка, която подхваща ЦИК при такива случаи, е да анулира третата подред регистрация на претендента и да го остави да се състезава в другите два региона. Санкции няма.

Така се случва и в този момент. Красимир Костов от " Солидарна България " участва в листите на групировката за 23-ти и 24-ти регион в София, както и в Ямбол. ЦИК приема решение, че годни са първите по време регистрации – в 23-ти регион и в Ямбол, а третата би трябвало да бъде анулирана.

Същото е ситуацията и със Станислав Сашев от " Народна партия Истината и единствено истината ", който е открит в листите за Враца, Габрово и Ловеч. ЦИК е отсъдила, че може да се състезава в габровския и ловешкия регион, а врачанската регистрация би трябвало да бъде анулирана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР