Осъзнаваме, че за да има видим напредък по този въпрос,

...
Осъзнаваме, че за да има видим напредък по този въпрос,
Коментари Харесай

НАТО: Украйна ще се присъедини към нас, но първо трябва да остане суверенна и независима страна

" Осъзнаваме, че с цел да има забележим прогрес по този въпрос, първо Украйна би трябвало да се резервира като суверенна и самостоятелна нация, по тази причина страните от НАТО обезпечават толкоз забележителна поддръжка за Киев. Това е изискване за бъдещо присъединение ", разясни той. Столтенберг означи, че съдружниците до момента са обезпечили на украинската страна близо 150 милиарда евро помощ, от които към 65 милиарда евро военна поддръжка, заяви Българска телеграфна агенция. По неговите думи мощна и постоянна Украйна е значима за евроатлантическата сигурност.

" Ще продължим помощта, докато е належащо, приготвяме многогодишна стратегия в тази посока, добави той. Столтенберг уточни, че страните от пакта усилват производството на муниции и въоръжение, с цел да запълнят запасите, от които обезпечават помощта за Киев.

По мотив днешното присъединение на Финландия към НАТО той означи, че страната разполага с към 60 изтребителя Ф-35, има добре развито военно произвеждане и готови войски. " Швеция не е оставена сама, взе участие в дейностите на НАТО и е немислимо против нея да има нахлуване, без да има отговор от алианса ", добави той.

Финландия и Швеция подадоха дружно молба предходната пролет да се причислят към алианса и получиха покана от страните в пакта два месеца по-късно. Засега Турция към момента има възражения към приемането на Швеция, само че Столтенберг изрази вяра откритите въпроси скоро да намерят решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР