Осъществяването на сделката по придобиване на Activision Blizzard от Microsoft

...
Осъществяването на сделката по придобиване на Activision Blizzard от Microsoft
Коментари Харесай

Надела ще защитава в съда сливането на Microsoft с Activision

Осъществяването на договорката по придобиване на Activision Blizzard от Microsoft се отдалечава с всеки минал ден, откакто Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) издейства от американски съд краткотрайна възбрана на договорката.

Както към този момент знаете, сливането се натъкна на спънка тъкмо от двата огромни гейм пазара – този на Англия и този на Съединени американски щати. И в случай че довода за отхвърли на английския регулатор да не наподобява толкоз сериозен – развиването на клауд гейминга – един към момента прекомерно нишов пазар, то FTC имат мотив, който може да блокира дефинитивно договорката. За последно комисията внесе съответен аргумент за настояването си – държанието на Редмънд след придобиването на Zenimax и кръга от техни студиа. Ако първата игра, появила се след сливането си – Deathloop – да резервира мултиплатформения си темперамент, то това не се случи с Redfall и с идната да излезе Starfield.

Очаква се по-късно тази седмица доста незнайни към сагата със сливането да отпаднат, защото в отбрана на договорката в съда ще влезе персонално изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела. Заедно с него договорката ще пазят шефът на гейминга в компанията Фил Спенсър, както и шефа на Activision Blizzard Боби Котик, предава The Verge. Сред другите виновни лица, които ще се включат в отбрана на сливането ще са изпълнителният шеф на Xbox Game Studios Мат Буути, основния финансов отговорник в Microsoft Тим Стюарт, сътрудника му от Activision Армин Зерза и други FTC ще желае от съда непрекъсната възбрана на договорката, като от Microsoft към този момент обявиха, че в случай че сливането не се реализира, техните тактики и проекти във връзка с гейм бизнеса им няма да се трансформират. Очаква се да бъде изслушан и шефа на PlayStation Джим Райън, въпреки и не физически, а посредством телеконферентна връзка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР