Осъден през януари за шофиране в нетрезво състояние кандидат-депутат преди

...
Осъден през януари за шофиране в нетрезво състояние кандидат-депутат преди
Коментари Харесай

УЖАС! Спипаха кандидат-депутат да кара с отнета книжка след присъда за пиянско шофиране

Осъден през януари за шофиране в нетрезво положение кандидат-депутат преди дни още веднъж е хванат да ръководи МПС с алкохол в кръвта. Освен това той към този момент е и с отнета брошура. Става въпрос за лицето Васил Малчев. На предните парламентарни избори през октомври той бе 20-и в листата на Движение за права и свободи в регион Бургас.
Случаят му бе прегледан в Централната изборна комисия (ЦИК) след питане от Районното полицейско ръководство в Приморско дали Малчев е кандидат-депутат. Поводът бе, че той бе заловен да кара с над 1,2 промила алкохол в кръвта, което е закононарушение. Кандидат-депутатите обаче са с имунитет, а това стопира следствията против тях.
Изненадващо, тази седмица в ЦИК бе разисквано аналогично питане за Васил Малчев, само че от Районното полицейско ръководство в Царево. Оказа се, че той е още веднъж кандидат-депутат от Движение за права и свободи и е отново на 20-а позиция.
Преди дни Малчев направил друго безочливо нарушаване на пътя, предава „ Флагман “ – управлявал автомобил при отнети права.
През януари политикът е получил условна присъда отнемане от независимост със съответния изпитателен период поради шофирането в нетрезво положение. Отнета му е и книжката за избран интервал.
В този период, на 25 февруари към 12,20 ч. Васил Малчев е бил спрян в Царево с лек автомобил „ Ауди “ А6 с бургаска регистрация. Тогава е установено, че същият е лишен от право да ръководи МПС с наложената и влезнала в действие преди броени седмици присъда. Изпробван е с дрегер, като тестът е позитивна – 0.52 промила. След това обаче Васил Малчев дава кръв за разбор, при което концентрацията на алкохола „ пада “ на 0.38. Именно кръвната проба евентуално ще избави кандидат-депутата да лежи в пандиза.
По информация на „ Флагман “ прокуратурата ще се откаже от случая поради наредбата на член 343в, алинея 1 от Наказателния кодекс. Той повелява: „ Който ръководи моторно транспортно средство в периода на изтърпяване на наказването отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство, откакто е осъден за същото действие по административен ред, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от двеста до хиляда лв.. “
От държавното обвиняване (Районна прокуратура-Бургас) считат, че закононарушение е щяло да има, в случай че и кръвната проба е била над 0.5 промила. Сега Васил Малчев се чака да получи единствено административно наказване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР