Оргазмът е също толкова значим фактор за здравето на жените,

...
Оргазмът е също толкова значим фактор за здравето на жените,
Коментари Харесай

Ето 10 любопитни факта за оргазма, които ще ви смаят

Оргазмът е също толкоз важен фактор за здравето на дамите, колкото и миенето на зъбите след хранене. С тази разлика, че в първия случай удоволствието е надалеч по-голямо. Ще споделим с вас няколко занимателни и забавни обстоятелството за тази най-приятна реакция на организма.

1. Оргазмът може да облекчи болежка
Има доказателства, че оргазмът може да облекчи всевъзможен тип болежка. Включително артритна болежка, след интервенция, менструална болежка и даже по време на раждане. Това се дължи на освобождението на окситоцин по време на оргазъм, който обезпечава релаксация и позитивни страсти. Въпреки че анестетичният резултат нормално трае единствено 8-10 минути, последните изследвания твърдят, че даже единствено мисълта за секс оказва помощ за облекчение на болката.

2. Използването на презерватив не въздейства на качеството на оргазма
Жените могат да изпитат оргазъм със или без презерватив. Всички приказки, че презервативът понижава женското наслаждение, са безспорен мит. Дори в противен случай, презервативите разрешават на двойката да удължи времето за секс. Ако приятелят ви оправдава неприязънта си към презервативите като понижаване на чувството, пробвайте ръчна или орална стимулация преди навлизане. Това ще помогне за възстановяване на чувствата.

3. 80% от дамите не могат да доближат оргазъм без директна стимулация на клитора
Ако имате проблеми с достигането на оргазъм, не сте сами. Това е по този начин, тъй като най-малко 80% от дамите не могат да реализират единствено вагинален оргазъм без стимулация на клитора. Този хубав орган е бил несправедливо подценяван в предишното. Доскоро даже малко учени знаеха за неговата конструкция. Какво да кажем за останалите. Колкото повече мъжете се учат да подтикват клитора, толкоз по-рядко дамите ще се оплакват от " болежка в главата ".

4. Все още не е изцяло ясно дали G-точката съществува
Легендарната G-точка е „ открита “ от немския гинеколог – доктор Ернст Графенберг, през 50-те години на предишния век. Някои сексолози считат, че тази зона съдържа огромен брой нервни окончания и нейното стимулиране оказва помощ на дамите да изпитат невероятни страсти. Този въпрос обаче към момента е противоречив. Наскоро английски учени опровергаха съществуването на G-точката, откакто италиански откриватели я откриха на ултразвук и разгласиха откритията си в списание Sexual Medicine.

5. Оргазмите стават по-добри с придвижване на възрастта
Разбира се, можем да приказваме за куп неща, които се утежняват с възрастта. Но половият живот несъмнено може да се усъвършенства – по-специално качеството и честотата на оргазмите. С годините постигането на върховата точка става по-лесно! Проучванията демонстрират, че единствено 61% от дамите на възраст от 18 до 24 години са изпитали оргазъм по време на последния си сексуален акт. В същото време тази цифра е 65% за 30-годишните и даже 70% за тези над 40 години. Въпросните изследвания обаче не разкриват повода за тази разлика. Но учените допускат, че дамите опознават себе си и телата си по-добре с възрастта, което им оказва помощ да получават по-пълноценно полово наслаждение.

6. Жените, които практикуват разнообразни типове секс, са по-склонни да изпитат оргазъм
Ако имате проблеми с достигането на оргазъм, пробвайте разнообразни техники. Например редувайте проникващ и непроникващ секс, включващ орално или ръчно стимулиране.

7. Оценката на външния тип на гениталиите въздейства върху качеството на оргазъма
Да, това се удостоверява от проучвания – една жена се усеща подвластна от своите показа за гениталиите и качеството на оргазма. Колкото по-малко се харесва " там ", толкоз по-неуспешни са опитите ѝ за постигане на върхово наслаждение. Но всеки гинеколог може да подсигурява, че всяка вагина наподобява друго и че няма един съвършен образец. Докато нищо не ви боли, няма течение, рани, не чувствате дискомфорт, можете да се считате за естествени и здрави! Можете да увеличите оргазмичния си капацитет просто като повишите увереността си. Обичайте себе си и тялото си! Има още един трик: вземете огледало и се огледайте. Опознайте себе си и станете по -уверена в себе си жена.

8. Съотношението на оргазмите сред сътрудниците не съответствува
Вярно е, че единствено дребна част от мъжете имат проблеми с оргазма. Това е по-скоро необичайност, в сравнение с предписание. За разлика от дамите. В същото време забележителен % от дамите симулират оргазъм, само че сътрудникът даже не знае за това. Проучванията демонстрират, че до момента в който 85% от мъжете считат, че партньорката им е имала оргазъм, единствено 64% от дамите го удостоверяват. Това напълно не значи, че е невероятно постигнето на тъждество на оргазмите. Разгледайте тялото си с колегата си и намерете върху него своите точки на полово наслаждение, а също по този начин обърнете повече внимание на стимулацията на клитора. Погрешно е обаче да се твърди, че сексът без оргазъм е неприятен и че всеки сексуален акт би трябвало да приключва с оргазъм. Просто се забавлявайте!

9. Може за изпитате оргазъм, без даже да вършиме секс или мастурбация
О, да, всички сме чували за дами, които могат да реализират оргазъм по време на обикновено пътешестване с трен, на бягаща пътека или по време на масаж. Това са напълно действителни феномени. Защо се случва това? Причината за импровизиран оргазъм по време на избрани действия се дължи на нараснал приток на кръв към гениталиите от трептения или контакт с клитора. Освен нарасналият кръвен поток, и цялостната релаксация на организма по време на масаж също може да доведат до оргазъм.

10. Женският оргазъм не е толкоз сложен
Има доста легенди за това по какъв начин на дамите лишава доста време, с цел да доближат оргазъм. Но не постоянно това е по този начин. Според проучване на основоположника на сексологията Алфред Кинси, при вярна подготовка дамата се нуждае от 5 см и 20 секунди навлизане, с цел да реализира оргазъм. И клиторните стимуланти се оправят с довеждането на дамата до оргазъм за 1-3 минути. Основното нещо е познаването на женската физиология и спокойствието, единствено спокойствието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР