Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) съобщи, че

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) съобщи, че
Коментари Харесай

Мисията на ОССЕ в Украйна евакуира наблюдателите си от Харков

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) заяви, че изтегля наблюдаващите си от Харков в Днепър, с цел да ги изтегли от страната. Това бе посочено в ежедневния отчет на Специалната задача за наблюдаване на ОССЕ в Украйна в сряда.

"На 1 март екипите за наблюдаване от патрулните центрове в Донецк и Луганск в неконтролираните от държавното управление региони бяха евакуирани, а екипът за наблюдаване от Харков беше изтеглен в Днепър до по-нататъшното му извеждане от страната ", се споделя в изказването на задачата.

"Поради продължаващите дейности, в това число обстрел и известията за боеве, както и динамичното напредване на фронтовата линия, екипът за наблюдаване, ситуиран в град Херсон, продължава да се укрива на място ", се споделя в отчета.

"Екипът прави динамична оценка на риска за сигурността, с цел да откри прозорец, който да му разреши да се придвижи безвредно. "

Главният наблюдаващ и висшето управление ще останат в Украйна до привършване на процеса на евакуация.

Във вторник ОССЕ заяви, че наблюдаващите на СММ са отпътували за Русия от Донецката и Луганската национална република (ДНР). В отчета си от понеделник ОССЕ съобщи, че е евакуирала по-голямата част от личния състав си в Украйна.

Мисията на ОССЕ стартира работата си в Украйна на 21 март 2014 година Решението за нейното основаване беше подкрепено от всички 57 страни членки. Мисията се състои от към 1000 наблюдаващи. Нейните офиси са ситуирани в Киев, Донецк и Луганск.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР