Определението за глад е интензивно, неотложно желание или копнеж да

...
Определението за глад е интензивно, неотложно желание или копнеж да
Коментари Харесай

Може ли гладът да сигнализира за липса на хранителни вещества?

Определението за апетит е интензивно, наложително предпочитание или блян да приемете дадена храна.

Тези сигнали са доста постоянно срещани и са може би едно от най-интензивните усеща, които можете да изпитате, когато става въпрос за храна.

Някои експерти имат вяра, че апетитът се предизвиква от дефицит на хранителни субстанции и ги преглежда като метод на тялото да ги поправя.

И въпреки всичко други упорстват, че гладът значително се отнася до това, което мозъкът ви желае, а не от това, от което тялото ви в действителност се нуждае.

Тази публикация изследва дали дефицита на хранителни субстанции предизвиква предпочитание за хранене.

Има ли връзка сред питателните дефицити и глада

Все повече хора считат, че гладът е подсъзнателният метод на организма да задоволи хранителни потребности.

Те допускат, че когато на тялото липсва характерно хранително вещество, то естествено жадува за храни, богати на това хранително вещество.

Например, жадуването да хапнете шоколад постоянно се счита за ниски равнища на магнезий, до момента в който желанието за месо или сирене постоянно се преглежда като симптом за ниски равнища на желязо или калций.

Смята се, че откакто приемете дадената храна, това оказва помощ на тялото ви да задоволи потребностите си от хранителни субстанции и да поправя хранителния недостиг.

Липса на хранителни субстанции, които могат да причинят апетит

Дефицит на натрий

Натрият играе сериозна роля за поддържане на салдото на течностите в организма и е нужен за оцеляването.

Поради тази причина постоянно се счита, че желанието за солени храни с високо наличие на натрий значи, че тялото се нуждае от повече натрий.

Всъщност хората с дефицит на натрий постоянно оповестяват за мощен апетит за солена храна.

По същия метод хората, чиито равнища на натрий в кръвта са били целеустремено намалени, или посредством диуретици (хапчета за вода) или извършения, също нормално оповестяват за нараснало желание към солени храни или питиета. ( 1 ) ( 2 ) ( 3 )

Обаче би трябвало да се има поради, че дефицитът на натрий се среща много рядко. Всъщност непотребният банкет на натрий е по-често, в сравнение с непълен банкет, изключително в развитите елементи на света.

Така че елементарното предпочитание за солена храна може да не значи безусловно, че имате дефицит на натрий.

Има и доказателства, че постоянното изразходване на храни с високо наличие на натрий може да ви накара да развиете желание към солените храни. Това може да сътвори мощен вкус за солени храни, а в действителност спомагателният банкет на натрий е непотребен и даже нездравословен за вашето здраве. ( 1 ) ( 2 )

Защо неналичията може да не са свързани с апетит?

Гладът е обвързван анекдотично с дефицита на хранителни субстанции от много време.

Въпреки това, когато се преглеждат доказателствата, могат да се създадат няколко аргумента против тази доктрина за „ дефицит на хранителни субстанции “. Следните причини са най-убедителните.

Гладът е характерен за пола

Според изследванията гладът на човек и честотата му са отчасти повлияни от пола.

Например дамите наподобяват до два пъти по-склонни да изпитват апетит за храна, в сравнение с мъжете ( 4 ) ( 5 )

Жените също са по-склонни да жадуват за сладки храни, като шоколад, до момента в който мъжете са по-склонни да копнеят солени храни. ( 6 ) ( 7 )

Тези, които имат вяра, че дефицитът на хранителни субстанции предизвикват апетит, постоянно допускат, че желанието за шоколад е резултат от дефицит на магнезий, до момента в който солените храни постоянно са свързани с непълен банкет на натрий или протеин.

Но в действителност, има доста малко доказателства в поддръжка на разликите сред половете за риска от недостиг на хранителни субстанции.

Едно изследване оповестява, че мъжете нормално извършват 66–84% от целесъобразния си дневен банкет (RDI) за магнезий, до момента в който дамите извършват към 63–80% от своите RDI. ( 8 )

Освен това доказателствата в поддръжка на това, че мъжете са по-склонни да имат недостиг на натрий или протеин, в сравнение с дамите са дребни. Всъщност дефицитите на някое от тези хранителни субстанции са доста редки в развитите елементи на света.

Не постоянно има връзка сред апетита и питателните потребности

Предположението зад теорията за „ хранителен недостиг “ е, че тези с невисок банкет на избрани хранителни субстанции са по-склонни да жадуват за храни, съдържащи тези хранителни субстанции. ( 9 )

Съществуват обаче доказателства, че това не постоянно е по този начин.

Проучванията демонстрират, че дамите са склонни да жадуват с високо наличие на въглехидрати, мазнини и бързи храни по време на бременност, а не богати на хранителни субстанции други възможности. ( 10 )

Нещо повече, гладът за храна нормално се появява през първата половина на бременността, което прави малко евентуално те да са породени от нараснала калорична потребност. ( 11 )

В друго изследване доста нискокалоричните течни диети понижават честотата на апетита като цяло. ( 12 )

Ако апетитът в действителност беше породен от ниския банкет на някои хранителни субстанции, то би се очаквал противоположен резултат.

Желания за храни

Гладът нормално е доста характерен и постоянно не се задоволява с яденето на нещо друго от жадуваната храна.

Въпреки това, множеството хора са склонни да изпитват потребност да одобряват храни с високо наличие на въглехидрати и мазнини, а не пълноценни храни. ( 13 )

Следователно, жадуваните храни постоянно не са най-хубавият източник на хранителни субстанции, постоянно свързани с апетита.

Например, би било по-ефективно за хората с недостиг на магнезий също да жадуват богати на магнезий ядки и фасул, а освен за шоколад. ( 14 ) ( 15 ) ( 16 )

Вероятни аргументи за възприятие на апетит

  • Високи равнища на стрес: Стресираните хора постоянно оповестяват, че изпитват повече апетит, в сравнение с хората без стрес. ( 17 )
  • Недостатъчен сън:  По-малкото сън може да наруши нивата на хормоните, което може да усили вероятността от апетит. ( 18 ) ( 19 )
  • Лоша хидратация: Пиенето на прекомерно малко вода или други течности може да подтиква глада и апетита при някои хора. ( 20 )
  • Недостатъчно протеини или фибри:  Протеините и фибрите ви оказват помощ да се чувствате сити. Храненето с прекомерно малко от двете може да усили глада и апетита. ( 21 ) ( 22 ) ( 23 )

Гладът може да бъде породен от разнообразни физически, психически или обществени сигнали, които нямат нищо общо с дефицита на хранителни субстанции.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР