Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието

...
Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието
Коментари Харесай

Хранителното отряване в Сливен: приеха още 1 дете в болница

Още едно дете със признаци на хранително отравяне е признато през днешния ден в детско поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ Сливен. Това заяви пред БНР началникът на отделението доктор Люба Бъчварова. Със признаци на хранително натравяне са регистрирани общо 48 деца от детска градина „ Елица “  Сливен от четвъртък до през днешния ден, само че единствено две са оставени за лекуване в болничното заведение.

Приетите в отделението деца не са били в тежко положение, заяви доктор Бъчварова.

" Средно повредено положение. Имали са клиника. Едното и другото детенце ще се оправят, няма нищо съществено. Днес одобрих едно дете, което не се е чувствало добре, откакто е повръщало предходните дни. Но, те през днешния ден за първи път търсят помощ. И едно детенце, което през вчерашния ден късно следобяд е признато, от същата група. Имало е недоволства, само че тук е за пневмония признато ".

Д-р Бъчварова сподели още, че през незабавното поделение са минали три деца, само че след вливки, те са освободени за домашно лекуване. Според формалната информация от община Сливен децата са консумирали печени сандвичи с яйце и сирене на 8 май. От РЗИ са взели проби от личния състав, а от ОДБХ проби от храната и натривки от повърхностите в кухнята, написа БНР. Понеделник и вторник са оповестени за неприсъствени по опция на родителите. Във вторник ще излязат резултатите от РЗИ. Храната в детската градина ще се доставя от друга кухня.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР