Опозицията във Великобритания оказва силен натиск с искания за оставката

...
Опозицията във Великобритания оказва силен натиск с искания за оставката
Коментари Харесай

Борис Джонсън под натиск за оставка заради незаконно коледно парти миналата година |

Опозицията във Англия оказва мощен напън с претенции за оставката на английския министър председател Борис Джонсън. Полиция най-вероятно ще проверява дали на „ Даунинг стрийт ” 10 са били нарушени противоепидемичните против ковид, съобщи Асошиейтед прес. 

Причината е запис, от който стана ясно, че на „ Даунинг стрийт “ 10 евентуално са нарушили ограниченията против ковид поради коледно празненство предходната година.

Преди два дни скандалното видео изтече по английска телевизия. На записа се вижда по какъв начин съветничката на Джонсън Алегра Стратън се майтапи и разисква " несъстоялото се празненство " с сътрудници.

Впоследствие Стратън, очевидно мощно смутена, през вчерашния ден подаде оставка от поста си. 

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър съобщи, че английският министър председател би трябвало да се „ срами “:

„ Седмици наред министър председателят обясняваше по какъв начин разпоредбите се съблюдават. Милиони хора в този момент мислят, че министър-председателят ги е взел за простаци и ги е лъгал. Прави са, не са ли “, обърна се той към Джонсън по време на рутинна седмична среща за въпроси към английския министър председател.

Самият Джонсън твърди, че е бил „ гневен “, когато видял видеото:

„ Разбирам гнева на хората. Поднасям своите безрезервни извинения за обидата, нанесена върху страната. Извинявам се за основаното усещане. “

Според английските медии противозаконното празненство се е състояло на 18 декември предходната година, когато във Англия категорично бяха неразрешени обществените събирания, а данните демонстрират, че в същия ден от ковид са умряли 400 британци.

Ден по-късно - 19 декември 2020 година, Борис Джонсън разгласи и по-сериозно стягане на ограниченията, като по този начин провали проектите милиони британци за празниците. 

По-рано през днешния ден брачната половинка му Кари Джонсън  Това е седмото дете на Джонсън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР