Опозицията на некоалицията в Народното събрание - БСП, Възраждане и

...
Опозицията на некоалицията в Народното събрание - БСП, Възраждане и
Коментари Харесай

БСП, Възраждане и ИТН искат забавяне с месец на подаването на плановете за зелен преход

Опозицията на " некоалицията " в Народното събрание - Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН ", ще внесат проекторешение, което да задължи държавното управление да изиска от Европейската комисия отсрочване с месец на подаването на проектите за обективен преход на въглищните райони , за което крайният период изтича през днешния ден. Това заяви ръководителят на социалистите Корнелия Нинова.

" С това решение Народно събрание да задължи Министерския съвет да изиска от Европейска комисия един месец пролонгация за показване на проекта, в който месец сме им разписали подробен график по дати какво би трябвало да се направи като договаряния със синдикати, като решения на Министерския съвет ", разгласи соцлидерът.
 Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите
Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите

Обсъждането на тъй наречените Зелен преход ще стане откакто властта реализира единодушие със синдикатите

По думите ѝ п равителството " надменно излъгало "  обещавайки им, че съгласуват с тях проектите. " Хората са в цялостното си съображение да стачкуват, никой не мисли да има обективен преход, а ".

Нинова изрично се опълчи на решението на " некоалицията " ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПСза идната 2024 година в Народното събрание. По думите ѝ това закъснение се дължало на разногласия в " сглобката " по какъв начин да си разпределят средствата, както и заради повода, че плануваните от Министерството на финансите цифри не се връзват с актуалните.
 Миньори и синдикати блокираха Прохода на републиката
Миньори и синдикати блокираха Прохода на републиката

Искат обективен енергиен преход и опазване на въглищната енергетика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР