Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ предлага спорна фигура за кандидат за министър на

...
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ предлага спорна фигура за кандидат за министър на
Коментари Харесай

Предложението на ВМРО-ДПМНЕ за вътрешен министър нарушава Конституцията

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ предлага противоречива фигура за претендент за министър на вътрешните работи в бъдещото служебно държавно управление, което най-вероятно ще бъде образувано при започване на новата 2020 година

Лидерът Християн Мицкоски предложи военния Драган Ковачки за вътрешен министър, което е в нарушаване на Конституцията на страната. Според главния закон в Македония Министерство на вътрешните работи може да бъде ръководено единствено и само от цивилно лице, какъвто полковник Ковачки не е.

Срещу кандидатурата му се разгласи професор Гордана Силяновска-Давкова, която беше издигната от ВМРО-ДПМНЕ за президент. Университетският учител акцентира, че македонската конституция е написана в духа на контрола на гражданската власт над силовите ведомства и в член 97 категорично се не разрешава боен да застава отпред на вътрешното ведомство.

Името на Драган Ковачки нашумя и с неговото скандално производство в по-висок боен чин. Указът на предходния президент Георге Иванов за неговото повишение в полковник беше оспорено от Конституционния съд на страната.

Според локални наблюдаващи Ковачки е обвързван с някогашния началник на македонските служби Сашо Миялков, който на собствен ред поддържа тесни връзки със сръбското контраразузнаване Контрол на общоопасните средства (звено в МВР). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР