Оперният певец Хари Драганов създаде клип с молитвата На многая

...
Оперният певец Хари Драганов създаде клип с молитвата На многая
Коментари Харесай

След 46 години: Български бас отново записа На многая лета

Оперният артист Хари Драганов сътвори клип с молитвата „ На многая лета ”, сниман в Кремиковския манастир. Подобен запис не е юридически от български бас в православен храм от времето на „ Балкантон ” и великия Борис Христов през далечната 1976 година Тогава той записва с хор в катедралния храм „ Св. Александър Невски ”.

„ В навечерието на новата 2023 година желаех да направя подарък на моите сънародници. Затова записах този клип и с екипа ми го предоставихме за безплатно лъчение на медиите. Нека тази молитва стигне до всички и да има здраве и благополучие във всеки български дом ”, съобщи Хари Драганов. Клипът ще бъде излъчен в новогодишната нощ след речта на президента в национални и районни малките екрани.

Драганов е бас-баритон с сполучлива кариера в Западна Европа. В продължение на 10 години той пее във Франция, а 24 години е солист в Женевската опера в Швейцария.

През пролетта на 2022 година взема решение да се завърне в България и да основе съдружие „ Духовна музика ”. То има за цел да съхранява и разпространява православната и католическата музика като образова и артисти от България и чужбина. „ Имаме неповторимо музикално завещание, което би трябвало да пазим и предаваме на поколенията. Това ще бъде нашата задача ”, добавя Хари Драганов.

За неговата всеотдайна работа в областта на духовната музика той има купа, връчена му от кардинала на Париж. Освен това е подстриган за иподякон от Българската православна черква. Хари Драганов е измежду малцината създатели, удостоени с трофеи и от двете църкви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР