Операцията е била с кодово име „Дарк Хън ТОР“ и

...
Операцията е била с кодово име „Дарк Хън ТОР“ и
Коментари Харесай

Операция срещу „Даркнет“: Задържани са 150 души в 9 страни, сред които и България

Операцията е била с кодово име „ Дарк Хън ТОР “ и е представлявала поредност от обособени, само че допълващи се акции.

Служителите на „ Европол “ са иззели над 26,7 млн. $ в брой, над 230 кг опиати и 45 единици оръжие.

Какво е „ Даркнет “?

Darknet (от британски. DarkNet – „ мрачен интернет “) е скрита мрежа от интернет връзки, която съществува редом на естествения интернет. Darknet е изцяло неизвестен, връзките се откриват извънредно сред доверени пиъри, употребяващи ексцентрични протоколи, и цялата информация е криптирана.

С други думи, мрачен интернет е противозаконен интернет, който съществува въз основа на главния, само че употребява единствено предпазени прокси сървъри и интернет връзки, които вършат невероятно следенето на потребителите и уеб страниците.

Алгоритъмът на интервенцията darknet е сходен на нормалния. Той също по този начин разполага със лични търсачки, новинарски уеб сайтове, онлайн извършване на покупки и обществени мрежи. Но по принцип всички уеб сайтове се занимават с нелегално разпространяване на артикули или след издание на неразрешена информация.

Връзката с тъмната мрежа може да се употребява за обезпечаване на:

- цялост на персоналния живот;

- отбрана от тоталитарните системи на управление;

- разпространяване на файлове, предпазени с авторско право;

- софтуерни и финансови закононарушения.

Кой употребява DarkNet?

По-голямата част от потребителите на интернет в сянка са военни, държавни и правоприлагащи организации. Те употребяват Darknet, с цел да запазят поверителността на местоположението и информацията.

Тъмната мрежа също е популярнажурналисти, блогъри, деятели и публични персони, които се опасяват от политическо гонене, само че желаят да разгласяват сензационна политическа информация. Сянката е изключително известна в страни с тоталитарен режим и строга цензура.

Не е извънредно скритите хора да употребяват противозаконен бизнес, да се занимават с трафик на опиати, да продават оръжия и така нататък

Някои от потребителите са не-сталкери, които търсят особено неразрешено наличие.

Darknet е наличен и за читатели, които желаят да получат информация, която не е налична във забележимата мрежа, само че преди да влезете в darknet, би трябвало да знаете, че можете да бъдете хванати от шокиращи файлове.

Как да стигнем до DarkNet?

Достъпът до тъмната мрежа е наличен за всички, само че изисква инсталирането на профилиран програмен продукт. Преди да отидете в darknet, би трябвало да инсталирате специфичен браузър, който употребява анонимни връзки. Най-популярната стратегия еTOR. Този браузър работи анонимно, защото скрива IP на посетителя, а също по този начин ви разрешава да посещавате уеб сайтове, налични единствено за потребителите на TOR.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР