OpenAI е компанията, която създаде ChatGPT и печели около 80

...
OpenAI е компанията, която създаде ChatGPT и печели около 80
Коментари Харесай

Ето колко печели OpenAI от ChatGPT: сумата стана известна

OpenAI е компанията, която сътвори ChatGPT и печели към 80 милиона $ на месец от създаването си. През идващите 12 месеца размерът на годишните облаги може да доближи 1 милиард $. За това оповестиха Bloomberg и The Information.

Колко печели OpenAI от ChatGPT?

OpenAI дава достъп до потреблението на изкуствен интелект както за елементарните консуматори, по този начин и за представителите на бизнеса. Въпреки че след стартирането на абонамент за ChatGPT, приходът на основателя на AI възлиза на единствено 28 милиона $.

През идващите 12 месеца обаче облагата на компанията от тази услуга може да доближи 1 милиард $. Тази цифра е доста по-висока от прогнозите, които акционерите получиха по-рано от OpenAI.

Кои са съперниците на ChatGPT?

След като изкуственият разсъдък на OpenAI съумя, той стартира да има съперници.

През юли основният изпълнителен шеф на SpaceX, Twitter и Tesla Илон Мъск пусна дълго чакания си стартъп за изкуствен интелект xAI. Той показа екип от инженери от някои от най-големите американски софтуерни компании. Бизнесменът се надява да сътвори опция на ChatGPT.

След това, сходно изказване беше направено и от страна на Meta, където се приказва за стартирането на нова версия на модела LLaMA. Той ще бъде с отворен код, което ще разреши на други компании да реализират прогрес в подобряването на AI.

Но Apple към момента е на стадия на създаване на своята версия с изкуствен интелект. Компанията е основала лична инфраструктура за образование на огромни езикови модели. Въз основа на него, прочут като Ajax, е основан и чатбот, наименуван Apple GPT. Екипи от инженери работят по плана, пробвайки се да разрешат проблемите с поверителността.

Има ли други възможности на ChatGPT?

Спомнете си, че незнаен разработчик сътвори собствен личен аналог на изкуствения разсъдък ChatGPT —, предопределен да помогне на хакерите в основаването на злотворен програмен продукт и осъществяването на фишинг-атаки. Достъпът до чата е вероятен посредством регистрация на абонамент.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР