Open 6ème Sens, четвъртфиналДаяна Ястремска – Жасмин Паолини 6-4, 7-6(3)Участващата

...
Open 6ème Sens, четвъртфиналДаяна Ястремска – Жасмин Паолини 6-4, 7-6(3)Участващата
Коментари Харесай

Ястремска с нова победа за Украйна и полуфинал в Лион


Open 6ème Sens, четвъртфинал
Даяна Ястремска – Жасмин Паолини 6-4, 7-6(3)


Участващата с уайлд кард Даяна Ястремска стигна до полуфиналите на WTA 250 шампионата в Лион след триумф с 6-4, 7-6(3) над №5 в схемата Жасмин Паолини в мач, траял час и 41 минути.

За украинката това бе първа победа от четири мача против италианката, против която загуби три пъти през 2021-а.

За Ястремска това е и първи полуфинал в WTA тура от Хамбург през юли предходната година. Този триумф идва броени дни, откакто тя и фамилията ѝ прекараха две нощи в под земята паркинг в Одеса преди Даяна и по-малката ѝ сестра Ивана да избягат от войната през Румъния и да стигнат до Франция.

През цялата седмица украинката е бурно подкрепяна от публиката в Лион, която и през днешния ден ѝ оказа помощ да донесе още една победа за себе си и родината. „ Усещам толкоз доста поддръжка от всички. В сложните моменти слушам и чувствам поддръжката на хората, които ме поддържат, тъй че това е още една победа за Украйна. “

Тя въпреки всичко не бе удовлетворена от играта си. „ Днес губех централизация от самото начало. Бях ядосана, тъй като правех лесни неточности. Опитвах да покажа положително равнище, само че непрекъснато правех неточности, не знам за какво. “

Бившата №21 осъществя 22 уинъра по отношение на 21 непредизвикани неточности. И в двата сета тя пробиваше първа, след което допускаше съперничката да се върне в резултата. Във втория сет при 4-2 Ястремска загуби три поредни гейма и бе на две точки от загубата в сета. При 6-5 пък сервирайки за мача позволи пробив на 0.

Във всички тези обстановки обаче Ястремска успяваше още веднъж да откри най-хубавата си игра, а в тайбрека на втория сет бекхендът ѝ работеше ужасно.

На полуфинал тя ще срещне Сорана Кърстя или Ана Бондар, а победа ще значи първи край за нея от Аделаида 2020 насам.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР