ОП Чистота“ сезира Общинска полиция за установяване самоличността на двама

...
ОП Чистота“ сезира Общинска полиция за установяване самоличността на двама
Коментари Харесай

Нагли роми заплашиха служител на Чистота, че ще му се случи случка, камера засне всичко!

ОП " Чистота “ сезира Общинска полиция за определяне самоличността на двама извършители, хванати от началото на седмицата да изхвърлят строителни и други промишлени боклуци на ул. " Еледжик “ 11. Това заяви шефът на общинското дружество Иван Стоянов. Нарушенията са установени от уредника произвеждане в регион " Северен “ Николай Георгиев. Той е измежду оправомощените чиновници на " Чистота “, които могат да постановат санкции с фиш, да сформират констативни протоколи и актове в случаите на неспазване на общинската Наредба за ръководство на отпадъците.

И двамата извършители са отказали да дават изисканите им документи за издаването на фиш и санкция в размер от 10 до 50 лева, а са избягали, като вторият даже е заплашил длъжностното лице, че " ще му се случи преживелица “. Действията им обаче са снимани от видеорегистратора в служебния автомобил на " Чистота “, което ще улесни издирването им от полицията и те ще бъдат поканени да се явят в предприятието в тридневен период, с цел да им се сформира акт.  Ако не дойдат, документът ще им се занесе на адреса. При втория случай ще бъде подадена и тъжба за отправените закани.

" Засилено направляваме всички проблематични места, където непрекъснато се образуват противозаконни сметища и влагаме голям запас за съвсем всекидневното им почистване “, изясни Иван Стоянов. Това се отнася и за пространството към " Еледжик “ 11. До обръщалото на градските рейсове под Карловския надлез са сложени контейнери за строителни боклуци от ремонтни действия в семействата, само че в съседство фирмени бусове  непрекъснато се пробват да натрупат боклуци. Напоследък точно тук са издадени четири фиша за нерегламентирано изхвърляне на боклуци.

Предвидените в наредбата наказания са до 1000 лева за физически лица и до 4000 лева за компании. Нарушителите рискуват да заплатят съществени санкции, в случай че откажат да дават изисканите им от контролните органи документи или попречват инспекцията.

Директорът на " Чистота “ Иван Стоянов подсети, че оправомощените чиновници на предприятието постановат наказания също и по общинската Наредба за обезпечаване на публичния ред, както и по Наредба за преодоляване популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране развъждането на домашни кучета и котки на територията на община Пловдив. Той предизвести, че от началото на пролетта се вършат всеобщи инспекции в пловдивските паркове и градини за замърсяване със слънчогледови люспи и фасове.  

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР