ООН упрекна Русия за широко разпространената расистка реч на омразата,

...
ООН упрекна Русия за широко разпространената расистка реч на омразата,
Коментари Харесай

ООН осъди Русия заради расистката реч на омразата срещу украинците

ООН укори Русия за необятно публикуваната расистка тирада на омразата, ориентирана против украинците, и съобщи, че етническите малцинства са били непропорционално призовани да се бият във войната на Москва в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Комитетът на Организация на обединените нации за унищожаване на расовата дискриминация съобщи, че е надълбоко угрижен от " подбуждането на расова ненавист и разпространението на расистки стандарти против етническите украинци " от страна на Русия.

Това е изключително необятно публикувано " в държавните радио и телевизия, в интернет и в обществените медии, както и от обществени персони и държавни чиновници ", съобщи комитетът.

Той също по този начин изрази страдание за " неналичието на информация за следствия, правосъдни преследвания, присъди и наказания за такива действия " и прикани Москва да предприеме ограничения за битка с речта на омразата.

Констатациите бяха измежду изводите, направени след прегледа на 18 самостоятелни специалисти, които от време на време ревизират по какъв начин страните съблюдават интернационалната спогодба за унищожаване на расовата дискриминация.

Комитетът също по този начин изрази дълбока угриженост от " известията за насилствена готовност и наборна работа ", както в Русия, по този начин и в " други територии под неин ефикасен надзор ", с цел да се борят в Украйна след пълномащабната инвазия през февруари 2022 година

Комитетът предизвести, че тези практики " непропорционално засягат членовете на етническите малцинства, в това число коренното население ".

Експертите приканиха Москва да " приключи практиката на насилствена готовност и приканване на членове на кримските татари и коренните нации в Крим в продължаващия боен спор с Украйна ".

Също по този начин бе изразено противоречие с " прекомерно необятното и неразбираемо определение " на екстремистката активност в съветското законодателство.

" Подобно неразбираемо определение заплашва законното практикуване на правата на независимост на изложение и сдружаване и се ползва за да се насочи против интервенции и действия на организации на гражданското общество, публицисти и правозащитници ", се споделя в отчета. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР