ООН съобщи, че броят на цивилните граждани, убити от началото

...
ООН съобщи, че броят на цивилните граждани, убити от началото
Коментари Харесай

ООН: Близо 10 000 цивилни е убила руската армия в Украйна

ООН заяви, че броят на цивилните жители, убити от началото на войната на Русия против Украйна, е надхвърлил 9800 души .

Това заключи Би Би Си.

В постоянна актуализация, оповестена в понеделник, Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида оповестява, че през миналата седмица в Украйна са били убити 66 цивилни жители, с което общият брой на убитите цивилни жители след нахлуването на Русия е достигнал 9 806, в това число 560 деца.

Ранените съгласно изчисленията на Организация на обединените нации са 17962 цивилни.

Повечето цивилни са станали жертва на съветски обстрел и бомбардировки: съвсем четири пети от починалите - 7649 души, са починали на територия, следена от законните управляващи на Украйна, а повода за гибелта в голямото болшинство от случаите е, както пишат специалистите на Организация на обединените нации, " мощно избухливи оръжия с огромна зона на проваляне ".

От 1 до 8 октомври, по данни на Организация на обединените нации, са убити 66 украински цивилни жители, в това число четири деца. От тях 64 са починали на територията, следена от украинските управляващи, а двама - в окупираните територии.
 Две жертви и десетки ранени при съветски обстрел в Украйна
Две жертви и десетки ранени при съветски обстрел в Украйна

Украинските сили отблъснали офанзиви в пет бранша от фронта

Във всеки собствен отчет за Украйна специалистите на Организация на обединените нации вмъкват записка, че действителният брой на цивилните жертви може да е доста по-голям: Организация на обединените нации не разполага с доказани данни от места като Мариупол , където вследствие на щурма, обстрела и въздушните удари на съветската войска може да са починали доста хиляди цивилни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР