Онлайн платформата Redbubble, на която независимите артисти продават дрехи със

...
Онлайн платформата Redbubble, на която независимите артисти продават дрехи със
Коментари Харесай

Мини поли с името на Аллах предизвикаха скандал

Онлайн платформата Redbubble, на която самостоятелните актьори продават облекла със лични отпечатъци, се сблъскваха с рецензии поради слагането на мини-поли с името на Аллах, написа Independent.

По-конкретно, на една от тях е отпечатан изразът „ хвалба на Аллах”, а от друга “без Аллах съм нищо”. Полите били продавани на уеб страницата на цена по 25-28 паунда.

Посетителите на платформата видяха спорния артикул и бяха ужасени. - Някой вижда ли това? Миниполи с името на Аллах! Това е доста разочароващо и необикновено неуместно от вас, ”възмути се един от тях в Twitter, в пощата на Redbubble.

В отговор представители на Redbubble благодариха на потребителите за привличането на внимание към несъответствуващите артикули и дадоха обещание неотложно да ги извадят от уеб страницата.

През януари модели на Air Max от американския производител на спортни дрехи Nike обиди религиозните усеща на мюсюлманите. Активист на име Сайка Норийн забелязала, че логото, отпечатано на подметката на маратонките, твърди, че е кодирало името на Аллах на арабски.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР