Омбудсманът организира онлайн обсъждане на . Идеята на дискусията е

...
Омбудсманът организира онлайн обсъждане на . Идеята на дискусията е
Коментари Харесай

Омбудсманът инициира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие

Омбудсманът провежда онлайн разискване на. Идеята на полемиката е да се чуят всички гледни точки, с убеждението, че сходен план би трябвало да се употребява със мощна социална поддръжка и доверие.
Законопроектът, направен от Министерството на правораздаването, е оповестен за публично разискване и следва да бъде импортиран в Министерския съвет.
Във форума ще вземат участие министър Десислава Ахладова, представители на работната група, изработила законопроекта, ръководители и специалисти от редица институции, членове на парламентарната комисията по правни въпроси, неправителствени организации, психолози, съдии, прокурори, експерти, които работят в сферата и жители.
Онлайн полемиката ще се организира през днешния ден, 26 януари 2021 година, от 11.00 часа в платформата ZOOM на адрес:
 Ахладова: Домашното принуждение е изключитлено тежък проблем в България Ахладова: Домашното принуждение е изключитлено тежък проблем в България
„ Домашното принуждение е един извънредно тежък проблем в българското общество, който постоянно за жалост остава затворен в рамките н...

Тя ще се излъчва в действително време и във Facebook профила на омбудсмана – Diana Kovatcheva.
Над 60 участници са удостоверили присъединяване в общественото разискване на законодателните ограничения в областта на домашното принуждение, като негови жертви са освен дами, само че и деца, възрастни хора, хора с увреждания и мъже.
В България не се води публична статистика на жертвите, само че по данни на неправителствени организации, от 30% до съвсем два пъти са се нараснали позвъняванията на горещите телефонни линии за помощ на потърпевши от домашно принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР