Окръжна прокуратура - Ямбол задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура - Ямбол задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа молдовец, опитал да пренесе през границата 1 кг хероин

Окръжна прокуратура - Ямбол задържа за период до 72 часа молдовския жител С.Б. Той е упрекнат за това, че без съответно позволение е пренесъл през границата на страната 1002 грама хероин. Престъплението е осъществено на 17.04.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово. То е квалифицирано по чл.242, ал.2, предл.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че хероинът е пренасян с лек автомобил, ръководен от С.Б. Превозното средство е идвало от Турция към България. То е селектирано за щателна инспекция от чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ и оперативните митнически чиновници на пункта. Наркотичното вещество, което е било разпределено в два пакета, е сложено в чанта с персонален багаж и в хладилна чанта, в която е имало и хранителни артикули. 

Предстои Окръжна прокуратура - Ямбол да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР