Окръжна прокуратура – Русе привлече като обвиняем и задържа за

...
Окръжна прокуратура – Русе привлече като обвиняем и задържа за
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора, премазал 5-годишно дете в Русе. Съседи: Петко винаги караше бързо

Окръжна прокуратура – Русе притегли като обвинен и задържа за 72 часа водача, предизвикал гибел на 5-годишно дете в кв. Долапите, заяви Темида. Води се досъдебно произвеждане, формирано на 12 ноември, по отношение на пътно-транспортното произшествие, при което бе породена гибелта на 5-годишната Рая. В сряда лидерът на товарния автомобил Петко С. – на 76 години от Русе е бил притеглен като обвинено лице за закононарушение по член 343, алинея 3 от Наказателен кодекс. В обвиняването са включени три нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието. По делото са били осъществени огледи, конфискувани са материални доказателства, изискани са информации и са разпитани очевидци. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе, обвиненият е бил арестуван за период до 72 часа.

76-годишният мъж е водач от 1962 година, има седем наложени предини санкции, а по време на случая, довел до гибелта на дребната Рая, е бил без минат механически обзор на камиона си, ГАЗ 53. При задържането му е взето поради и това, че досега Петко С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни катастрофи, като при първото е предизвикал гибелта на различен човек, а при второто потърпевшият е получил пострадвания, квалифицирани като междинна телесна щета. Според обясненията на лидера, той въобще не е схванал за случая. Детето пресекло улицата, гонейки кучета си и по този начин попаднало под колелетата. За настоящето обвиняване на Петко законът планува наказване отнемане от независимост за период от 3 до 15 години и отнемане от право да се ръководи МПС. Разследването по делото продължава и се прави от проверяващ служител на реда в ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе.

Хората в квартал „ Долапите “ познават добре 76-годишния Петко. Казват, че постоянно карал с висока скорост. Всички са потресени от нещастието – 5-годишната Рая е била само дете, чакано цели 10 години. И разясняват, че на тези години към този момент не би трябвало да се кара, предава rusemedia.com.

Съседката Цанка Петрова споделя, че всеки ден мъжът минавал около къщата й и постоянно карал бързо „ Няколко пъти съм му казвала, той продължаваше и ето до каква степен стигнаха нещата. С този камион имах възприятието, че беше автомагистрала. Аз имам две внучета, които ги притискам като обезумяла в ръцете си, с цел да не станат тези неща, тъй като носим страшна отговорност за децата. Тази баба не знам по какъв начин ще се усеща отсега нататък. Аз познавам доста добре детето, бабата, дядото. Бабата тотално е срината. Аз видях тя по какъв начин го прегръща, то към този момент беше… беше нещо извънредно “, споделя дамата.

Въпреки че в квартала е неразрешено прекосяването на тежкотоварни камиони, в тази ситуация нарушаване няма.

„ С този тонаж такива камиони се движат, тъй като ограничаването позволява по-малко тонажните камиони да минават, а за камиони над 5 тона е неразрешено придвижването в квартала. Голямо злощастие и огромна случайност, просто някакъв случай, който не знам по какъв начин би се обяснил “, споделя кметският наместник Светлин Савов. Той също познава добре водача, който от години живее в квартала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР