Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд 29-годишния А.Г., обвинен

...
Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд 29-годишния А.Г., обвинен
Коментари Харесай

29-годишен мъж от Добрич, убил приятелката си, се изправя пред съда

Окръжна прокуратура – Добрич съобщи на съд 29-годишния А.Г., упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета на млада жена от Добрич, с която съжителствал на фамилни начала, написа. 

В началото на 2019 година обвиненият се срещнал с потърпевшата, която била негова съседка, и през месец март заживели на фамилни начала в дома му. Скоро по-късно близки на младата жена почнали да следят промени в държанието й, забелязвали се и следи от физическо принуждение. Тя отричала да има проблеми.

Лятото на 2020 година потърпевшата очевидно трансформирала външния си тип – физически доста отслабнала, изглеждала даже немощна, носела постоянно облекла с дълъг ръкав. Често имала синини по тялото си, за които давала най-различни пояснения. Това мощно тревожело нейните близки и през юли 2020 година бил подаден сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи – Добрич от бабата на младата жена. Пред полицейските чиновник обаче тя споделила, че обича мъжа, с който съжителства, и държи на него, като отрекла да е жертва на принуждение.

Около 23:30 часа на 6 август 2020 година на ЕЕН 112 е постъпил сигнал от А.Г. за това, че приятелката му не се чувствала добре и откакто изпила няколко приспивателни медикамента не се събуждала. Пристигналият на място екип на ЦСМП открил, че младата жена е умряла. Уведомени били органите на реда.

От назначената правосъдно – здравна експертиза станало ясно, че причина за гибелта й била коремна контузия, довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, като в съответния случай тази заплаха довела до съдбовен излаз. Същата експертиза открила и голям брой други контузии по тялото на умрялата, за които станало ясно, че са получени в разнообразни интервали преди гибелта й, както и че са породени от удари нанасяни по тялото й с ръце или с други предмети.

Обвиняемият дал разнообразни пояснения за вероятните способи, по които дамата можело да се е наранила, само че тезите му били опровергани от заключенията на движимостите лица. Доказателствената цялост, събрана при следствието, сочела изрично, че точно А.Г. съзнателно нанесъл междинна телесна щета на дамата, с която живеел на фамилни начала, и по този начин по несъобразителност предизвикал гибелта й. Предстои делото против 29-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР