Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от две

...
Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от две
Коментари Харесай

Във Враца осъдиха на 2 години и 8 месеца мъж за катастрофа със загинал и трима ранени

Окръжен съд – Враца през днешния ден наложи дейно наказване от две години и осем месеца „ отнемане от независимост “ на подсъдимия Г. Ч., което да изтърпи при първичен „ общ режим “. Той бе приет за отговорен в това, че на 26.09.2019 година на основен път Е-79 сред селата Люти дол и Ребърково, при ръководство на лек автомобил " Сеат Ибиза ", е нарушил разпоредбите за придвижване, а точно - " като преди да предприеме изпреварване, не се е убедил, че има видимост и свободен път на разстояние, задоволително за изпреварване " ; " като е подхванал изпреварване, неразрешено заради дистанцията на видимост, лимитирано заради характера на пътя – ляв завой и при изискванията на деяние на пътен знак В24 /забранено е изпреварването на коли и мотоциклети/, и е по-малко от нужното за изпреварването при определената скорост на придвижване “ и като е пресякъл единична непрекъсната линия (Ml), разделяща платната за придвижване „ Мездра-Ботевград " и „ Ботевград-Мездра ", по несъобразителност е предизвикал гибелта на Г. К. и междинни телесни повреди на три лица. 

Постановената присъда за това закононарушение е две години и осем месеца „ отнемане от независимост “, която подсъдимият да изтърпи при първичен „ общ режим “. Съдът лиши Г. Ч. и от правото да ръководи МПС за период от четири години. Той ще би трябвало да заплати в интерес на страната 3 249.96 лева за разходи, направени в досъдебното произвеждане, както и 2 518,64 лева за деловодни разходи в правосъдната фаза, а също по този начин хонорара на юриста на потърпевшите в общ размер на 11 250 лева Пострадалите не предявиха цивилен искове в границите на това правосъдно произвеждане. Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е дефинитивна, а предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР