Окръжен съд – Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Окръжен съд – Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

18-годишен добричлия, обвинен в грабеж, остава в ареста

Окръжен съд – Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 18-годишния И.М. след искане на Окръжната прокуратура в града. Младежът бил притеглен като обвинен за обир на дамска чанта, осъществен след приложимост на мощ, и потребление на непознат платежен инструмент без единодушието на притежателя му – закононарушения по член 198, алинея 1 и член по чл.249, ал.1 от Наказателен кодекс.

В нощта на 30 ноември против 1 декември 2022 година, 18-годишният юноша направил обир на дамска чанта, съдържаща два мобилни телефони, персонални и банкови документи, сума пари и други движимости. Той употребявал мощ, с цел да успее да вземе чантата от ръцете на собственичката й, след което избягал. Когато ревизирал наличието на чантата, И.М. разкрил банкова карта. Той решил да се възползва от нея и осъществил две онлайн заплащания на стойност 20 лв. без да има това право.

В хода на следствието по случая са събрани задоволително доказателства за привличане на младия мъж към наказателна отговорност. Той е добре прочут на органите на реда и е осъждан неведнъж, в това число и като малолетен. С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич той бил арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Съдът почел настояването на наблюдаващия прокурор и определил И.М. да остане „ арестуван под стража “.

Определението на Добричкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР