Околовръстното на Пловдив между разклона за Първенец и Пещерско шосе

...
Околовръстното на Пловдив между разклона за Първенец и Пещерско шосе
Коментари Харесай

Пускат ремонтираната част на Околовръстното на Пловдив, мостът над Марица забавя другия етап

Околовръстното на Пловдив сред разклона за Първенец и Пещерско шосе ще бъде пуснато до края на седмицата, научи TrafficNews. От компанията реализатор са направили всички действия по пътното легло и настилка, като са инсталирани защитните уреди и знаците. Единствените действия, които са останали е да се постави маркировката и от КАТ да дадат зелена светлина за стартирането на правата. 
Прочетете още
Засега обаче няма да започва и последния стадий, който е сред Пещерско шосе и Пазарджишко шосе. Причината е мостовото оборудване над Марица. От компанията реализатор сега правят изследвания по отношение на моста и дали би трябвало да се вършат укрепителни действия или единственото ще се ремонтира пътната част. След като бъде приключена експертизата ще може да се стартира и този стадий.

Така на процедура единствените действия, които ще се осъществят сега от „ Европейски пътища ” са в частта сред Пазарджишко шосе и Автомагистрала „ Тракия ”.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия сектор от Околовръстния път на Пловдив е към 25 млн. лева и средствата са от бюджета на АПИ.  Ремонтните действия включват осъществяването на земни работи за възстановяване на отводняването, увеличаване на пътната структура, полагане на нови съществени и износващи асфалтови пластове, изработка на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови уреди и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР