Около ваксините в Русия са се образували три лагера. Първият

...
Около ваксините в Русия са се образували три лагера. Първият
Коментари Харесай

И в Русия не искат ваксина, борят коронавируса с водка и физ...

" Около имунизациите в Русия са се образували три лагера. Първият – това са държавните всезнайковци и техните телевизионни подмазвачи, които по апела на президента упорстват за повсеместни имунизации в цялата страна. Ако би трябвало – даже за насилствена имунизация. Те самите, като същински патриоти, също са се ваксинирали. Останалите две партии - това са добре познатите ни западняци и славянофили, въпреки и в нови одежди ".

Това твърди писателят Виктор Ерофеев в собствен коментар, отдаден на пандемията, съветската душа и имунизациите.

" Западняците, както си му е редът, имат вяра в здравия разсъдък. Парадоксът обаче се състои в това, че в тази ситуация с имунизациите те по принцип застават на страната на властта, въпреки че инак, очевидно или скрито, се афишират срещу нея. Най-прочутите ни прозападно настроени актьори от дълго време се имунизираха, без значение от обстоятелството, че в тези среди недоверието към " Спутник V " е изключително високо. Те считат, че имунизацията е създадена небрежно, само че не с цел да бъде предпазено популацията, а с цел да показва пред света, че ние сме най-хубавите.

В тима на популярните антиваксъри е и Никита Михалков, който съобщи, че Бил Гейтс от дълго време мечтаел да чипира и сложи според целия свят. Темата за " американския течен чип " се въртеше из съветските властови структури още преди пандемията, тъй че на конспиратолозите им беше изключително елементарно да я закачат и за пандемията ", разяснява Ерофеев, представен от " Дойче веле ".

Около половината население не желае да се имунизира, в това число не дребна част от медицинския личен състав.

" Руската душа " има вяра, че против Ковид-19 повече оказва помощ физкултурата или водката. Че заплахата от него е пресилена, тъй като той не е по-опасен от грипа ", проучва Виктор Ерофеев.

В момента са имунизирани едвам 15% от популацията на Русия, като все по-често персонален образец дават известни персони.

" Но държавното управление поема курс към повсеместни дейности. И скоро несъмнено ще прокара концепцията за доброволно-задължително имунизиране. Народът ще се смири. Артистите-антиваксъри бързо ще не помнят протеста си – техните пристрастености са мимолетни ", предвижда писателят.

" Аз съм срещу държавната насила да се ваксинираш. И единствено бъдещето може да покаже какъв брой сме изостанали в действителната самозащита на страната против Ковид-19 ", написа в коментара си Виктор Ерофеев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР