Около хиляда човека блокираха днес централен мост в Будапеща в

...
Около хиляда човека блокираха днес централен мост в Будапеща в
Коментари Харесай

Към 1000 души блокираха мост в Будапеща заради подготвяно повишение на данъците

Около хиляда индивида блокираха през днешния ден централен мост в Будапеща в символ на митинг против обсъждано в Народното събрание предложение на държавното управление за повишение на налозите за стотици хиляди дребни компании, съобщи Ройтерс.

Отначало стачкуващите се събраха на площада пред парламентарната постройка, само че след това се реалокираха на близкия мост над река Дунав и стопираха трафика сред двете елементи на унгарската столица. Проявата мина при засилено полицейско наличие.

Откакто пое властта през 2010 година държавното управление на премиера Виктор Орбан е изправено пред най-голямото си предизвикателство поради най-високата от две десетилетия инфлация, срутва на националната валута до рекордно ниски равнища и разногласието с Брюксел за спазването на демократичните стандарти на Европейски Съюз.

Вчера кабинетът внесе в Народното събрание плана за промени, които фрапантно стягат данъчните правила, желани от дребните предприятия поради облекчената администрация и ниските данъчни ставки. Правителството обаче твърди, че с цел да съкратят разноските си, огромните компании злоупотребяват с тази система, като карат служащите си да се включват в нея и по този начин основават скрита претовареност.

Ако бъдат признати от Народното събрание, новите правила би трябвало да влязат в действие през септември и за годината размерът на налозите ще се усили с 237 милиарда форинта (572 млн. долара). По думите на данъчния съветник Ласло Зара измененията ще лишат сред 400 и 500 хиляди дребни компании от досегашнита данъчни облекчения. " Както и да бъде представяно, това е огромно нарастване на налозите ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР