Около Грета Тунберг новините напоследък затихнаха, но това далеч не

...
Около Грета Тунберг новините напоследък затихнаха, но това далеч не
Коментари Харесай

Иска ли да влезе в политиката Грета Тунберг

Около Грета Тунберг новините в последно време затихнаха, само че това надалеч не значи, че светът е не запомнил за нея. Естествено, помним я и ние. Шведската тийнейджърка, която стана известна през 2018 година откакто напусна учебно заведение и въодушеви интернационално придвижване за битка с изменението на климата.
 Грета Тунберг на 19
Грета Тунберг в 19 обстоятелството

Защото някой през днешния ден има рожден ден

Сега активистката се е захванала с нов план, несъмнено още веднъж обвързван с опазването на околната среда. Грета Тунберг основава книга с есета от десетки специалисти, като наличието е ориентирано към всеки, угрижен за изменението на климата.

В изявлението си пред BBC тя споделя още, че нужните промени " ще дойдат единствено в случай че има задоволително публичен напън извън " и акцентира на това, че този резултат го сътворяваме всички хора дружно.
 Снимка 591675

Мотивиращо звучат думите на Грета Тунберг, само че самата тя си признава, че в никакъв случай не е имала желание да стане лице на световно придвижване. За нея това би било прекомерно огромна отговорност. По думите на активистката вярата за света да падне върху раменете на младежи като нея въобще не е добър знак.

Вероятно е шведката сега да намира личните си занимания по работата върху новата книга за надалеч по-интересни от публичните. В дните от 6 до 18 ноември в Египет се задава 27-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (Cop27), само че Грета Тунберг няма да участва.

" Не съм нужна там. Ще има и други хора, които ще участват, от най-засегнатите региони. И мисля, че техният глас там е по-голям ", изяснява тя за решението си.
 Грета Тунберг, коронавирусът и приносът на активистката в битката със болестта
Грета Тунберг против ковид

Как да я подкрепим

А по отношение на желание за влизане в политиката, Грета Тунберг признава, че няма такова. Тя прецизира, че не желае да прави кариера в политиката, тъй като сходно занятие е просто " прекомерно токсично ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР