Българският Червен кръст (БЧК), Сердика Център и Текслайф стартират кампанията

...
Българският Червен кръст (БЧК), Сердика Център и Текслайф стартират кампанията
Коментари Харесай

БЧК и Сердика Център стартират кампания “Дари дреха” с подкрепата на „Текслайф“

Българският Червен кръст (БЧК), Сердика Център и „ Текслайф " започват акцията " Дари дреха ", която ще събира дарения от облекла и обувки за повторна приложимост, преработване или енергийно оползотворяване. Част от събраните дарения ще бъдат употребявани за хора в неравностойно състояние.

В рамките на акцията в Сердика Център ще бъде сложена голяма кутия за облекла, в която всички гости на мола ще могат да оставят своите дарения. За всеки събран кг облекла и обувки ще бъде генерирано и парично подаяние към Българския Червен кръст.

„ Текслайф " ще съобщи събрания текстил към предприятия за подбиране, с цел да се откри кои продукти са годни за директна приложимост, кои имат потребност от корекция и кои не стават за приложимост по в началото предопределение, а би трябвало да бъдат рециклирани или в краен случай - предадени за енергийно оползотворяване.

Българският Червен кръст е част от международната филантропична организация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, които оказват помощ на хора в рецесия - без значение кои са те и къде се намират, без всякаква дискриминация, без разлика от тяхната етническа принадлежност, народност, политически убеждения или вяра - и прави активността си със ценене и грижа за околната среда.

Сердика Център влага непрекъснато в технологии, политики и акции, касаещи директно околната среда. Търговският център се стреми да реализира и надгражда своите цели за резистентен бизнес посредством регулярна поддръжка на голям брой локални и световни дела и непрестанни усъвършенствания в постройката.

„ Текслайф " способства за развиването на общностите посредством един резистентен бизнес модел, ориентиран към околната среда члез съхранението на обилни естествени запаси, сила и човешки труд, вложени в текстилните произведения, предотвратявайки изгарянето на текстил и замърсяването на въздуха, както и депонирането и произхождащите от него нездравословни излъчвания. Компанията осъществя спомагателни филантропични и обществени изгоди с помощта на интегрираното дарителство в изгода и на Фонда за бедствия, повреди и рецесии на Българския Червен кръст.

Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи като подари облекла и ги остави в кутията, ситуирана в централния атриум на равнище -1 в Сердика Център. Кампанията продължава до 29 май.

Повече информация може да откриете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР